Csak a zsenik képesek megoldani a legnehezebb húsvéti fejtörőt

2023. április 05.
Kétségtelenül ez a húsvéti fejtörő Dudás Gergely grafikus egyik legnehezebb optikai illúziója. Egy tojást kell megtalálnunk a csupa fehér és tojáshéj színű nyuszi között. Valószínűleg egész húsvétkor keresgélhetünk, mire megtaláljuk a képen megbújó tojást.
  • Dudás Gergely, alias Dudolf rengeteg csodás fejtörővel ajándékozta már meg az internetezőket.
  • Ezúttal húsvét alkalmából egy olyan optikai illúzióval rukkolt elő, amin egy tojást kell megtalálnunk.
  • Csak a legélesszeműbbek veszik észre, hol rejtőzik a tojás a rajzon.

Dudás Gergely rajzait nem véletlenül szeretjük. Egyrészt nagyon szépek és aranyosak a grafikák, másrészt általában alaposan meg kell dolgoztatnunk az agyunkat, hogy rájöjjünk a rejtett képes feladványok megoldására.

Dudás Gergely húsvéti fejtörőjén egy tojást keresünk a nyulak között

Dudás Gergely húsvéti fejtörőjén egy tojást keresünk a nyulak között

A húsvéti fejtörő kérdése az, hol rejtette el a rajzoló a tojást a rengeteg hasonló színű nyuszi között. A megoldás nem is olyan egyszerű.

Hol rejtőzik a tojás a nyulak között?

Dudolf grafikáit nem csak azért nehéz megoldani, mert mindig figyelnünk kell az apró részletekre. Az aranyos rajzok könnyen elterelik a figyelmünket a fontos apróságokról. Ezúttal sincs könnyű dolgunk, ha rá akarunk jönni, hol bújt el az optikai illúzión a rengeteg nyúl között a tojás.

A képen láthatunk cilinderes, csokornyakkendős, sőt, tojásfestésre készülő nyuszikat is. Ám van, amelyiknek a kezében egy sárgarépa található, míg egy másik nyúl fején egy csirke üldögél. Nem csoda, ha nehéz dolgunk van a tojás megtalálásával.

Egy kis segítség a tojás megtalálásához

Ha nehezen boldogulunk, annyit segítünk, hogy először nézzünk úgy a képre, hogy nem a részleteket figyeljük, hanem egészként tekintünk Dudás Gergely rajzára. Ezután fejben osszuk fel négy egyenlő részre az optikai illúziót, és a negyedeket alaposan vegyük szemügyre. Ha még így sem bukkantunk rá a tojásra a nyulak között, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Mielőtt megnéznénk, hol rejtőzik a tojás a nyulak között, tegyük próbára magunkat Dudolf hasonló rejtett képes feladványaival. Próbáljunk rájönni, merre található a rózsaszín virágok között egy szív! Vagy keressük meg az egeret a képen!

A piros körrel jelölt részen, egy nyuszi füle mellett rejtőzik a tojás Dudás Gergely húsvéti fejtörőjén

A piros körrel jelölt részen, egy nyuszi füle mellett rejtőzik a tojás Dudás Gergely húsvéti fejtörőjén

Forrás: Dudás Gergely/Dudolf