30 másodperced van megtalálni a macskát az optikai illúzión

2023. január 27.
Lehetetlen küldetésnek tűnik, ám néhány embernek már sikerült. A többségnek azonban több mint két perc kell hozzá, hogy megtalálja az optikai illúzión, hol rejtőzik a házak között a macska.
  • Egészen máshogy kell gondolkodnunk, ha meg akarjuk találni a macskát az optikai illúzión.
  • Az emberek 2 százaléka találja csak meg 30 másodpercnél rövidebb idő alatt a rejtett képet.
  • Minél tovább nézzük a háztetőkkel teli képet, annál nehezebben bukkanunk rá a képen rejtőző macskára.

Ismét egy olyan optikai illúzió tartja izgalomban az internetezőket, ahol egy macskát kell megtalálni a képen. Ám ezúttal nincs könnyű dolgunk. Minél tovább nézzük a képet a végtelen háztetőkkel, annál nehezebben koncentrálunk a feladatra, azaz a macska megtalálására

Minél tovább nézzük az optikai illúziót, annál nehezebb megtalálni a macskát a házak között

Minél tovább nézzük az optikai illúziót, annál nehezebb megtalálni a macskát a házak között

Nehéz megtalálni a macskát a háztetők között

A feladat nem könnyű. Olyannyira nem, hogy az emberek 98 százalékának több mint két percig kell néznie a képet, mire megtalálja a macskát a háztetők között. 

Azért olyan nehéz megoldani ezt a feladványt, mert minél tovább nézzük, az agyunk annál inkább telítődik a sok, nagyon hasonló háztető látványával és egyre jobban lankad a figyelmünk. Körülbelül 40 másodpercnél húzhatjuk meg azt a határt, ami után már egyre kisebb eséllyel találjuk meg a macskát.

Hol a macska az optikai illúzión?

Ha nem boldogulunk a feladvánnyal, ám nem szeretnénk feladni, adunk egy kis segítséget. Mivel a háztetők grafikai illusztrációk, ezért az agyunk automatikusan hasonló stílusban megrajzolt macskát keres a képen. Ezzel szemben a keresett macska egy fotóról került az optikai illúzióra.

A macska színe is nehezíti a dolgunkat. Mivel a házak fala fehér, ezért a hasonló színű cica szinte beleolvad az optikai illúzióba. 

Ha még így sem boldogulunk, eláruljuk a megoldást is: a macska a jobb felső sarokban nevet rajtunk, amiért nem találtuk meg az optikai illúzión.

Ha még szeretnénk további hasonló optikai illúziókkal próbára tenni magunkat, keressük meg, hol rejtőzik a méhecske a virágok között. Ennél egy fokkal nehezebb feladat megtalálni a gumikesztyűt a rengeteg tyúk között.

Fotó: Facebook