Kvíz: melyik szőke árnyalat állna a legjobban neked?

2023. április 30.
Még csak játszunk a gondolattal, hogy szőkére festessük a hajunkat? Kvízünk kitöltése után közelebb juthatunk a döntéshez, és megtudhatjuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a számunkra megfelelő szőke árnyalat kiválasztásához.
Kvíz: melyik szőke árnyalat állna a legjobban neked?
  • Jó már az elején leszögezni: a szőkévé válás nem egyszerűen annyit jelent, hogy befestetjük a hajunkat.
  • Már eleve azt nehéz eldönteni, a rengeteg szőke árnyalat közül melyiket válasszuk?
  • A kvízünk segít eldönteni, vajon az eperszőke, aranyló vagy jeges platinaszőke az, ami a legjobban állna nekünk.

A legtöbb nő eljátszik a gondolattal legalább egyszer, milyen lenne, ha szőkére festetné a haját. Aztán a többség végül nem váltja valóra ezt, mások viszont némi töprengés után bejelentkeznek a fodrászhoz. (Mert szőkítésnek otthon tilos nekilátni, azt mindenki tudja már.)

A fodrásznál szembesülhetünk a következő nagy kérdéssel: milyen szőkére festessük a hajunkat? Mert a szőkeségnek sem csak egyetlen árnyalata van! Kvízünk kitöltése segíthet kiválasztani, melyik szőke haj állna nekünk a legjobban.

Melyik szőke árnyalat állna legjobban?

A szőkítés a gyakorlatban viszonylag egyszerű: szőkítőport kevernek különböző erősségű hidrogén-peroxiddal, a fodrász felkeni a kívánt területre, aztán várunk, hogy az alapunk kivilágosodjon.

A szőke haj folyamatos gondozást igényel

A szőke haj folyamatos gondozást igényel

A világosodás mértékét nagyban befolyásolja a hajunk állapota, vastagsága és pigmenttartalma is. Csodát tehát ne várjunk, hollófekete hajból csak hosszú hónapok alatt lehet platinaszőkét varázsolni. Ahhoz tehát, hogy valóban szőkék lehessünk, sokunknak kell türelmesnek és kitartónak lenni. De a végeredmény a legtöbb esetben megéri.

Fotó: Unsplash, Getty Images