Kvíz: hány anyák napi virágot ismersz fel a közeli fotókon?

2023. május 07.
Anyák napján valószínűleg mindenki igyekszik az édesanyja, nagymamája kedvencével meglepni az ünnepelteket. Mennyire ismered a legnépszerűbb anyák napi virágokat? Töltsd ki a kvízünket és megtudod!
Kvíz: hány anyák napi virágot ismersz fel a közeli fotókon?
  • Te milyen virágot adtál leggyakrabban édesanyádnak az iskolai anyák napi ünnepségen?
  • Ismered a legnépszerűbb virágfajtákat?
  • Anyák napi virágkvízünkből kiderül, valójában mennyire tudjuk, melyik virágnak mi a neve.

A virágok nemcsak szépek és illatosak, hanem sajátos jelentést is hordoznak. Anyák napja alkalmából is igyekszünk mindig olyan virágokat választani, amiről tudjuk, hogy szeretik az ünnepeltek. 

A legnépszerűbb virágfajták sem véletlenül kerültek fel az anyák napi virágok palettájára. Bár eleinte az iskolai ünnepségeken a szegfű dominált, más, sokkal mélyebb jelentéstartalommal bíró virágok váltak mára uralkodóvá anyák napján.

Miért pont a gyöngyvirág, kála vagy orgona az anyák napja kedvenc virága?

A tulipán a tavasz egyik legszebb virága. Egykor a jóság és a jótékonyság szimbóluma volt, mára inkább a nőiséget, játékosságot és vidámságot fejezi ki. A nagyon sötét, majdnem fekete színű tulipán ritkasága miatt azt szimbolizálja, hogy a másik igazi drága kincs nekünk. Anyák napjára így ez tökéletes választás lehet.

Az orgonavirágnak sok jelentése van, de a legtöbb a szerelem vagy a szeretet kifejezéséhez kapcsolódik. A világosabb lila árnyalat az első szerelemhez kapcsolódik, vagy azt fejezi ki, amikor először érzünk valaki iránt szeretetet, így nem csoda, ha az édesanyákat is gyakran köszöntik lila orgonával.

A tulipán az egyik kedvenc anyák napi virág

A tulipán az egyik kedvenc anyák napi virág

A gyöngyvirág ma már nem annyira népszerű, mint akár 10 évvel ezelőtt anyák napján. Pedig jelentéstartalma nagyon is kapcsolódik a meghitt ünnephez. A gyöngyvirág ugyanis a szeretet, üdvözülés, remény, szelídség, jóság, szabadság, szerelem szimbóluma.

A kála jelentése a szépséggel fonódik össze. A kecses, fehér virág ezért népszerű ajándék az édesanyánk, nagymamánk számára anyák napján. 

A kvízből kiderül, mennyi virágot ismersz fel!

Bár elsőre könnyűnek tűnik a feladat, mégis lehet, hogy a közeli fotók elbizonytalanítanak abban, melyik közkedvelt anyák napi virágot látjuk a képen. Indulhat a kvíz?

Fotó: Unsplash