Virtuális virágcsokor anyák napjára

2020. május 01.
Ez az anyák napja más lesz, mint a többi, hiszen sokan nem ölelhetik meg édesanyjukat, nagymamájukat a biztonság érdekében. A járványügyi vészhelyzetben az a legbiztonságosabb, ha – saját érdekükben - digitális módon köszöntjük fel idősödő szeretteinket. Erre kínál most egy kedves megoldást az UNICEF Magyarország az online virágcsokor küldési lehetőséggel.

Ebben az esetben a „feladó” nemcsak az anyukáját vagy a nagyiját ajándékozza meg, hanem segítséget nyújt azoknak is, akik nehéz körülmények között, gyakran a családjuktól elszakítva töltik ezt az ünnepet.

A módszer roppant egyszerű. A feladó kiválasztja az egyszeri támogatás összegét, beírja a megajándékozni kívánt anyukája vagy nagymamája nevét és e-mail címét, majd megfogalmaz egy személyes üzenetet. Az adományozást követően rögtön megérkezik a visszajelzés, a kiválasztott pedig május 3-án, anyák napján megkapja a virágcsokrot ábrázoló képeslapot, és értesül arról, hogy gyermeke, unokája nemcsak rá, hanem a válság közben azonnali segítségre szoruló gyerekekre is gondolt.

Láttad már?

Az anyák napi adományokkal az UNICEF Magyarország idehaza segít a koronavírus legvédtelenebb áldozatain, az UNICEF pedig globális szinten azon dolgozik, hogy elkerülje a katasztrófát és az újabb gócpontok kialakulását a fejletlen egészségügyi ellátással rendelkező országokban. A támogatásokkal a szervezet hazai gyerekotthonok, anyaotthonok, kórházi gyerekosztályok, mélyszegénységben élő közösségek számára juttat el számukra fontos védőfelszereléseket, számítástechnikai eszközöket, játékokat, tisztítószereket, vitaminokat és tartós élelmiszereket. A gyerekotthonokban nevelkedő gyerekek ezen az ünnepen biztosan nem láthatják a családtagjaikat, hiszen az intézményekben a járvány miatt szigorú kijárási tilalom van érvényben. Az UNICEF világszerte biztosít ivóvizet, szappant, orvosi segítséget azoknak a gyerekeknek és családjaiknak, akik gyakran átmeneti szállásokon, rossz higiéniai viszonyok mellett, egymástól elszakítva küzdenek a járványveszéllyel.

Anyák napi képeslapot itt lehet küldeni!

„Nekem is hiányzik az édesanyám, akit hetek óta csak lopott percekre láthatok, akkor is biztonságos távolságról. Ez nagyon fáj, ugyanakkor tudom, hogy mi szerencsések vagyunk, biztonságban töltjük a járványhelyzet miatti nehéz időszakot. Sajnos nincs mindenki ilyen kivételezett helyzetben. Az eleve nehéz sorsú gyerekek minden válságban könnyen sebezhetők, ez a mostani sem kivétel. A krízis számtalan veszélyének ők vannak a leginkább kitéve a bezártságtól az elszegényedésen és az erőszak különböző erősödő formáin át az online oktatásból való behozhatatlan kimaradásig. Vannak, akiknek a számára a biztonságos otthon és a szappanos víz is álom csupán. Aki teheti, lepje meg anyák napja alkalmából az anyukáját vagy a nagyiját egy kedves virtuális csokorral, írjon neki pár szívből jövő szót, és segítse ezzel a gesztussal a legveszélyeztetettebb gyerekeket is” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Olvastad már?


Kapcsolódó