Gyorsteszt: te hány kört látsz a képen?

2023. június 11.
Ezzel a szemkápráztató képrejtvénnyel próbára teheted magad. Teszteld a készségeidet, és tippeld meg, te hány kört látsz ezen az optikai illúzión?
Hány kört látsz a képen? Optikai illúzió

A szemkápráztató optikai illúziók kifejezetten bosszantóak lehetnek. Nem könnyű meglátni bennük a képeket, vagy éppen hihetetlen dolgokat hitetnek el az agyunkkal. Ezúttal is igaz, hogy nem szabad mindent elhinni a szemünknek. 

Miért érdemes optikai illúziókkal időt töltenünk?

A képrejtvények serkentik a különféle kognitív készségeinket, beleértve a problémamegoldást, a kritikus gondolkodást, fejlesztik a térbeli látásmódunkat és a vizuális észlelésünket. Ráadásul fejlesztik a vizuális látásmódunkat is. A minták, formák, térbeli viszonyulások felismerése több különböző területen fejlesztheti a problémamegoldó képességünket. Ezek a rejtvények segíthetnek, hogy jobban oda tudjunk figyelni a részletekre, és az általános megfigyelési készségeink is fejlődhetnek. Jól jöhet a munkában, tanulásban és a mindennapi tevékenységeink során is.

Eltalálod, hány kör látható a képen?

 

Hány kört látsz a képen? Optikai illúzió

Ez, a Brightside.com által készített kép néhány kört mutat. A feladat, hogy eltaláld a körök pontos számát. Gondold át, gondolkodj logikusan és meg fogod találni a helyes választ. Ne feledd, mindössze 19 másodperced van ennek a mentális gyakorlatnak a befejezésére.

*

*

*

Mutatjuk a választ! Neked sikerült eltalálnod?

Hány kört látsz a képen? Optikai illúzió

Forrás: jagranjosh.com