Csak az igazi sólyomszemek találják meg a számot 7 másodperc alatt

2023. június 07.
A 725-ös szám kiválóan rejtőzik a sok 755 között, azonban a legjobb megfigyelők elől így sem tud elbújni. Elég szemfüles vagy, hogy megtaláld?
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik szám az, amelyik eltér a többitől.
  • Csak az igazán jó látással rendelkezők tudják időben megtalálni a számot.
  • 7 másodperc alatt kell megtalálni a kakukktojást.

Miért nehéz megtalálni a kakukktojást?

Ha gyorsan pillantunk rá az optikai illúzióra és ide-oda cirkál a tekintetünk, a pontok a másodperc törtrésze alatt eltűnnek és újra felbukkannak. Minden egyes alkalommal, amikor változtatunk a nézőpontunkon, az agyunk készít magának egy statikus képet az adott állapotról. Az agyunk nem képes az egész képet egyszerre és teljes egészében befogadni, így azzal tölti ki a hiányzó adatokat, ami már az emlékezetünkben van hasonló mintázatokról. Ezért tűnhetnek fel pöttyök ott is, ahol valójában nincsenek, ezért működik az optikai illúzió.

Vajon neked sikerül megtalálni időben a számot?

Ezt az optikai illúziót kifejezetten azért alkották, hogy becsapja a szemünket. Más hasonló képeknél azonban lehet olyan feladatunk, hogy meg kell látnunk valamit az optikai illúzió mögött, mint például annál a rejtett képes feladványnál, ahol a világ legnehezebb optikai illúziójában kell meglátnunk egy képet.

Hol van az a bizonyos 725?

A feladat látszólag egyszerű, találd meg a 725-ös számot a sok 755-ös között 7 másodperc alatt! Csak a valódi sólyomszemek tudják időben teljesíteni a feladatot.

7 másodperced van megtalálni a 725-öst

7 másodperced van megtalálni a 725-öst

Megoldás

Ha esetleg nem sikerülne kiszúrni azt a fránya kakukktojást, mutatjuk, hol rejtőzött el!

Sikerült 7 másodperc alatt? Akkor igazi sólyomszem vagy!

Sikerült 7 másodperc alatt? Akkor igazi sólyomszem vagy!

Forrás: metro.co.uk