Optikai illúzió: 5 másodpercünk van megtalálni a macskát a szobában

2023. április 23.
Ismét egy rendetlen szoba, ám ezúttal nem kutyát, hanem macskát keresünk. Nehéz dolgunk van, hiszen a rengeteg lom tökéletes búvóhely a remek rejtőzködőknek. Mennyi idő alatt bukkanunk rá a cicára?
  • A Redditen osztotta meg az egyik felhasználó a profi rejtőzködő cicájáról a képet.
  • Mindenki a macskát keresi a rendetlen szobában az interneten, ám nem is olyan könnyű a dolgunk, annyi helyre elbújhatott a cica.
  • A rekord eddig 5 másodperc.

Imádjuk azokat a rejtett képes feladványokat, amikor a háziállatok úgy elbújnak a lakás valamelyik helyiségében, hogy lehetetlen megtalálni őket a képen. Emlékszünk még a konyhában rejtőző kutyára? Vagy a macskára a farönkök között?

5 másodpercünk van megtalálni a macskát a szobában

5 másodpercünk van megtalálni a macskát a szobában

Hasonlóan nehéz dolgunk van azzal a cicával is, amelyik gazdája rendetlen szobájában talált tökéletes búvóhelyet. Nem könnyű megtalálni a rengeteg kacat között a cicát. 

Mennyi idő alatt találjuk meg a macskát a szobában?

Nem csoda, hogy a próbálkozók nagy részének legalább fél percre szüksége van ahhoz, hogy megtalálja, hova bújt el a macska a szobában. A feladvány azért is nehéz, mert iszonyatosan sok lehetőséget tartogat, ahova a cica befészkelhette magát és elrejtőzhetett a kíváncsi szemek elől.

Azért voltak, akik gyorsan megtalálták a cica rejtekhelyét. A legélesebb szemű megfejtőnek elég volt 5 másodperc is arra, hogy rájöjjön, hol rejtőzik a macska. Ennél hamarabb kell tehát megtalálnunk, hol a cica, ha rekordot akarunk dönteni.

Hol lehet a macska a képen?

Ha nem boldogulunk a rejtett képes feladvánnyal, adunk egy kis segítséget. Annyit elárulhatunk, hogy a macskát nem a dobozok között kell keresnünk. Valahol a kép közepe táján rejtőzik, és épp csak a feje látszik. Ha ezek után sem akad meg a szemünk a cicán, akkor se búsuljunk. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a fejtörő megoldását.

Gyakorolhatunk viszont hasonló feladványokkal. Próbáljuk meg eldönteni, kutyát vagy macskát látunk-e a képen! Vagy nézzük meg, hány másodperc alatt találjuk meg a telefont az optikai illúzión!

A macska a könyvespolcon bújt el.

A macska a könyvespolcon bújt el

Forrás: Reddit