Megőrjíti a netet az agyafúrt fejtörő: hol a hiba a próbafülkében?

2023. június 30.
A kép első ránézésre nagyon egyszerűnek tűnik, szinte alig van rajta részlet, a netezők mégis megőrülnek tőle, olyan nehéz megfejteni.
  • Trükkös fejtörő tartja lázban a netet, ahol nemcsak a figyelmünket, de a logikánkat is próbára teszik.
  • A látszólag egyszerű képen egy hibát kell észrevenni, de ez csak a netezők nagyon kis részének sikerül.
  • Tedd próbára magad, de készülj, nem lesz könnyű felfedezni a hibát a próbafülkében! 

A legtöbb netes optikai illúzión és fejtörőn általában az a feladatunk, hogy megtaláljuk a számtalan apró részlet között elrejtett tárgyat. Az alábbi feladvány azonban ennél jóval bonyolultabb, hiszen itt nemcsak a figyelmünket, hanem a logikánkat is tesztelnünk kell.

Az egész netet lázban tartó fejtörő alapvetően egy egyszerű illusztráció: egy nőt látunk, amint egy kalapot próbál egy próbafülkében. Nincs túl sok tárgy, nincs túl sok részlet. A feladatunk, hogy megtaláljuk a képen a hibát, vagyis azt az elemet, ami nem felel meg a racionális logika szabályainak. Ehhez egyrészt figyelmesen végig kell pásztáznunk a rajzot, másrészt értelmeznünk kell a kontextust, a kép részleteit is.

Tedd magad próbára!

Ha szeretnéd tesztelni kognitív képességeidet, tegyél egy próbát te is ezzel az őrjítő fejtörővel, de előre szólunk, nem véletlenül gondolják a netezők az egyik legnehezebb online feladványnak! Mutatjuk a feladványt:

Sikerült felfedezned a hibát? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak kíváncsi vagy a megfejtésre görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabálytalan karok

Ha alaposan megnézed a képet, láthatod, hogy a karok nem állnak jól a tükörképen – ha rámutatunk a hibára, már nyilvánvalónak tűnik, elsőre mégsem egyszerű kiszúrni. Kipróbálnál más fejtörőket is? Nézd meg ezt a trükkös feladványt, ahol a tevéket kell összeszámolni a képen!

Forrás: JagranJosh