Villámfejtörő: észreveszed, melyik baba különbözik a többitől?

2023. május 28.
Hogy még nehezebb legyen a feladatunk, csupán 5 másodpercünk van rá, hogy rájöjjünk, melyik az a baba, amelyik eltér a többitől. A dolgunk nehezebb, mint gondolnánk.
  • Nagyon jó koncentrációs és megfigyelőképességgel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy 5 másodperc alatt megtaláljuk a többitől különböző babát.
  • Az emberek 90 százalékának nem sikerül ilyen rövid idő alatt rájönni a megoldásra.
  • Ne gondolkozzunk sokat, mert annál kisebb eséllyel sikerül ilyen rövid idő alatt megtalálnunk a kakukktojást.

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Melyik baba a kakukktojás a 40 közül a villámfejtörőn?

Melyik baba a kakukktojás a 40 közül a villámfejtörőn?

Ezúttal az a feladatunk, hogy a villámfejtörőn megtaláljuk azt a babát, amelyik a kakukktojás. Csupán 5 másodpercünk van rá, hogy kiszúrjuk, melyik barna hajú, rózsaszín, pöttyös ruhás kislány baba különbözik a többitől.

Melyik baba a kakukktojás a fejtörőn?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A babák szinte teljesen egyformának tűnnek. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, melyik baba lehet a fejtörőben a kakukktojás, biztos, hogy nem sikerül az 5 másodperces szintidőn belül teljesítenünk a feladványt. 

Jó módszer, ha nem merülünk el a részletekben, hanem a kép egészére vetünk egy pillantást anélkül, hogy elemeznénk. Így jó eséllyel szembeötlik, melyik baba az, amelyik nem ugyanolyan, mint a többi a feladványban. 

A fejtörőn negyven baba van. Biztos, hogy több idő kell ahhoz, mint 5 másodperc, hogy egyesével végignézzük, melyik miben lehet más, mint a többi. Viszont ha már így is, úgy is kicsúsztunk a feladványban megadott időből, lassíthatunk a tempón és lehetünk alaposabbak. 

Hol van az a baba, amelyik eltér a többitől?

Annyit segítünk, hogy azt a babát, amelyik a villámfejtörő kakukktojása, valahol az alulról a második sorban kell keresnünk. És csak egy egészen halvány árnyalat az, ami megkülönbözteti a másik 39 babától. Ne csüggedjünk akkor sem, ha végül nem jöttünk rá, merre lehet a feladvány megoldása. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.
Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Ebben az igazán ínycsiklandó fejtörőben például azt a süteményt kell megtalálnunk, ami más, mint az asztalon lévő többi finomság. Egy egészen különleges fejtörőben azt kell megtalálnunk, vajon melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.

A fekete karika mutatja, melyik baba a villámfejtörő kakukktojása

A fekete karika mutatja, melyik baba a villámfejtörő kakukktojása

Forrás: Freshers Live