Biztos, hogy nem találod meg a madarat a kerti képen

2023. június 06.
A madarak igyekeznek úgy fészkelni, hogy ne vegyük észre őket, így biztonságban kikölthessék tojásaikat. De mi a helyzet az optikai illúziókkal? Vajon hol bukkanunk rá a vidám kerti pillanatokat ábrázoló fejtörőn a madárra?
A rejtett képes feladványon nem sokan találják meg, hol bújt el a madár.
  • A rejtett képes feladványon nem sokan találják meg, hol bújt el a madár.
  • Csupán a próbálkozók 2 százaléka akad rá a madárra 20 másodpercen belül.
  • A kertet ábrázoló fejtörő nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre látszik.

Újabb rejtett képes feladvány borzolja az internetezők kedélyeit. A fejtörő olyan nehéz, hogy csupán az emberek két százalékának sikerül 20 másodpercen belül rájönni a megoldásra. 

A rejtett képes feladványon nem sokan találják meg, hol bújt el a madár.

A rejtett képes feladványon nem sokan találják meg, hol bújt el a madár

A képen egy vidám kerti pillanatot láthatunk. A pancsoló gyerekek és kertészkedő felnőttek mellett valahol egy madarat rejtettek el a kép készítői a fejtörőn.

Mennyi idő alatt találjuk meg a madarat a rejtett képes feladványon?

Nagyon hasznosak a fejtörők, hiszen megdolgoztatják az agyunkat, kikapcsolnak, elvonatkoztatunk azoktól a problémáktól, melyekre épp megoldást keresünk. Ha néhány percet eltöltünk a hasonló agytornát jelentő feladványokkal, utána sokkal kreatívabbak leszünk és jobb ötleteink támadnak.

A feladat persze ezúttal sem könnyű. A kerti idillben valahol elrejtettek a feladvány készítői egy madarat. Az a dolgunk, hogy megtaláljuk. A kérdés csupán az, hogy mennyi idő alatt sikerül rájönnünk, merre bújt el a madár.

Az emberek többségének nem elég a 20 másodperc sem arra, hogy rábukkanjon a megoldásra. Átlagosan 47 másodpercre van szükségük a madár megtalálásához.

Hol a madár a fejtörőn?

Úgy oldhatjuk meg legkönnyebben a rejtett képes feladványt, ha először a kép egészét nézzük és nem elemezzük ki a részleteket. Jó eséllyel felfedezi az agyunk a kismadár rejtekhelyét. Ha nem, akkor osszuk fel a képet négy egyenlő részre, és most vizsgáljuk meg alaposan, milliméterről milliméterre a részleteket is. Mivel a madár nagyon jól beleolvad a környezetébe, még így sem könnyű a dolgunk. Ha nem sikerül rájönnünk a megfejtésre, néhány sorral lejjebb megmutatjuk.

Addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. A zseniknek 5 másodperc is elég, hogy megtalálják a kutyát a képen. Vajon nekünk is sikerül? Egy másik hasonló rejtett képes fejtörőn a medvét kell megkeresnünk. Nincs könnyű dolgunk ezzel sem, ha 10 másodpercen belül rá akarunk jönni a megoldásra.

A piros kör mutatja, hogy a zöld madár a zöld fűben rejtőzik.

A piros kör mutatja, hogy a zöld madár a zöld fűben rejtőzik

Forrás: GardenWildlifeDirect