Hátborzongató dolgot árul el a személyiségről, hogy férfit vagy nőt látunk a képen

2023. augusztus 11.
Mit látunk előbb a képen? Meglepő, mennyi mindent elárul ez az egyszerű optikai illúzió személyiségünkről és jellemvonásainkról.
Férfit vagy nőt látsz először a képen?

Az optikai illúziók érdekfeszítőek és szórakoztatóak, mert kihívást jelentenek érzékszerveinknek és kognitív folyamatainknak. Rávilágítanak az emberi gondolkodás összetettségére és az agy vizuális információértelmezési képességeire. Ebben az optikai csalódásban a pszichológia szakértői arra kérték a nézőket, hogy azonosítsák a fekete és sárga kép két különböző alakját.

Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent elárul személyiségünkről és jellemvonásainkról az, hogy melyik ábrát ismerjük fel elsőnek.

Tekintsük meg a képet és olvassunk tovább, hogy megtudjuk, mit árul el személyiségünkről az ábra! 

Férfit vagy nőt látsz először a képen?

Férfit vagy nőt látsz először a képen?

Aki előbb a női alakot ismerte fel

Ha először az előrehajolt női alakot láttuk a képen, akkor az arról árulkodik, hogy magas erkölcsű emberek vagyunk. Nemcsak kedvesek és megbocsátóak, de nagylelkűek is. A kép azt is sugallja, hogy pozitivitásunkról és hatékonyságunkról vagyunk leginkább ismertek. Kiválóan észleljük és felfogjuk a társadalmi jelzéseket, illetve könnyen befolyásol minket mások negatív viselkedése.

A magas erkölcsű embereket gyakran meg lehet különböztetni másoktól erős etikai elveik és érzéseik alapján, amelyek nagyban befolyásolják viselkedésüket és döntéshozatalaikat. A magas erkölcsű személy még a problémákkal és kísértésekkel szemben is elkötelezetten teszi azt, ami szerinte helyes és tisztességes. Nagyon fontos számukra az közösségbe integrálódás és a felelősségtudat is, úgy saját maguk, mint mások érdekében. Ezek a tulajdonságok gyakran befolyásolják viselkedésüket is.

Aki előbb a férfi arcot ismerte fel

Ha először egy férfi arcát láttuk meg, akkor valószínűleg nagyon titokzatos emberek vagyunk. Valójában úgy érezzük, hogy senki sem ért meg igazán minket és belső indíttatásainkat. Szeretjük analitikusan és logikusan nézni a dolgokat, és nem akarunk feltétlenül mások kedvében járni. Ehelyett inkább a saját utunkat járjuk, és csakis magunkra hallgatunk döntéseink során. Ezzel együtt leginkább megnyugvásra vágyunk, és arra a biztonságérzetet keltő tudatra, hogy mások szeretnek minket.

Egy erősen titkolózó embernek nagy szüksége van arra, hogy gondolatait, érzéseit és személyes adatait mások elől rejtve tartsa. Az ilyen személyeket gyakran habozónak és óvatosak tartják, főleg amikor az életükkel kapcsolatos témákról van szó. Ilyen esetekben inkább fenntartják a titokzatosságot biztosító maszkot. Személyiségvonásaikat fajsúlyosan befolyásolja, hogy ragaszkodnak az irányításhoz, szeretnek átlátni az információk tengerén. Mindemellett nagyon fontos számukra, hogy megtartsák szigorúan felhúzott személyes határainkat.

Forrás: Times India