Lehetetlen megtalálni a kaktuszok közé bújt almát a magyar képrejtvényen

2023. augusztus 07.
Dudás Gergely újabb agycsikorgató képrejtvényt alkotott: ezúttal egy almát kell megtalálnunk a kaktuszok között, de a feladat tényleg szinte lehetetlennek tűnik.
  • Dudás Gergely, vagyis Dudolf az internet egyik legismertebb és legnépszerűbb képrejtvénygyárosa.
  • Aktuális feladványán rengeteg  kis kaktusz között kell megtalálnunk egy almát, a feladat azonban egyáltalán nem egyszerű.
  • Teszteld a figyelmedet és észjárásodat, de készülj fel: csak a netezők kis százaléka szúrja ki rövid idő alatt az elrejtett részletet.

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.


Ha szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni vagy csak megtornáztatni agyunkat (hiszen erre ugyanúgy szükség van, mint a testünk átmozgatására) nincs jobb választás egy szórakoztató képrejtvénynél. És persze ki készítene pazarabb illusztrációkat, mint Dudolf, vagyis a magyar származású Dudás Gergely, aki az elmúlt években az internet egyik legnépszerűbb képrejtvénygyárosává vált.

Munkáit egyrészt a jellegzetes, bájos figurák teszik annyira szerethetővé, másrészt „technikája”, ahogyan az apró részleteket elrejti a képeken. Koncentrált figyelemre és gyors észjárásra van szükség, hogy a lehető leghatékonyabban végigpásztázzuk izzasztó illusztrációit és megtaláljuk a gondosan eldugott részleteket – nincsen ez másképp az alábbi képrejtvény esetében sem.

Lehetetlen megtalálni a kaktuszok közé bújt almát a magyar képrejtvényen

Lehetetlen megtalálni a kaktuszok közé bújt almát a magyar képrejtvényen

Megtalálod a kaktuszok közé bújt almát?

Dudolf alábbi képén rengeteg cuki zöld kaktuszt látunk, és közöttük kell megtalálnunk az elbújt, szintén zöld színű almát. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kétféle módon próbálkozhatunk: szisztematikusan, az egyik sarokból indulva vízszintesen vagy függőlegesen végigpásztázzuk a képet vagy hagyjuk a tekintetünket szabadon kalandozni a képen és figyelmünk automatizmusára bízzuk, hogy megtalálja a részletet. A feladvány azért olyan nehéz, mert egy teljesen homogén mintázaton belül kell megtalálnunk egy oda nem illő, sok szempontból mégis hasonló elemet. Nem véletlen, hogy a netezők nagy része szerint lehetetlen időben megoldani a feladványt – szinte senki nem találja meg a kis rákot 20 másodperc alatt.

Itt az ideje, hogy te is próbára tedd magad: indítsd az órát és mereszd a szemedet!

Segítség: az alma, amit keresünk, épp akkora, mint egy kaktusz, és nagyon hasonlóan is néz ki. Annyi különbözteti csak meg, hogy az almának nincsenek apró tüskéi. Ha még mindig nincs meg, annyit elárulunk, hogy a képmező bal oldalán érdemes keresni őt.

Ha így sem került még elő, nézd meg a megoldást az alábbi képen!

Lehetetlen megtalálni a kaktuszok közé bújt almát a magyar képrejtvényen

Sikerült?

Forrás: The Dudolg Blogspot