Csak az átlagon felüli észjárásúak veszik észre a furcsa fát 10 másodperc alatt

2023. augusztus 02.
Szinte lehetetlen megtalálni a furcsa fát a képen. Vagy mégsem?
  • Az optikai illúzió egészen elképesztő módon csapja be a szemünket és az agyunkat.
  • Fekete háttéren fák sorakoznak. Egyik tér csak el a többitől.
  • Az őrületbe kergeti az embert, de szinte lehetetlen megtalálni, melyik más, mint a többi.

Az optikai illúziók lényege, hogy becsapják a szemünket, és ezáltal az agyunkat. Láttunk már olyan képet, ahol a vonalak összeálltak egyetlen képpé. De olyan fejtörők is felbukkantak, melyekben a rejtett képes feladványokat és az optikai illúziókat kombinálták a készítői. Ezúttal egy minden eddiginél nehezebb optikai illúzió teszi próbára az internetezők figyelmét.

Hol a furcsa fa az optikai illúzión?

Csak az átlagon felüli észjárásúak veszik észre a furcsa fát 10 másodperc alatt

Csak az átlagon felüli észjárásúak veszik észre a furcsa fát 10 másodperc alatt

A fekete háttéren sárga fák sorakoznak. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kakukktojást. Egyetlen fa ugyanis eltér a többitől. Ez szinte lehetetlen feladatnak bizonyul – főleg rövid idő alatt. A fekete háttér és az ismétlődő minta miatt néhány másodperc után szinte teljesen összeolvad a szemünk előtt a kép. Képtelenek vagyunk figyelni az optikai illúzióra, nemhogy megtalálni azt az egyetlen fát, ami más, mint a többi.

Miért fontos az agytorna?

Rengeteg módja van annak, hogy folyamatosan tornáztassuk az agyunkat. Ennek egyes formái lehetnek a különböző fejtörők. Ha úgy szeretnénk ellenőrizni logikai képességeinket, hogy közben jól is érezzük magunkat, tökéletes megoldást jelenthetnek. Sokféle tudáspróba létezik, vannak gyerekeknek szólók, vannak felnőtteknek és idősebbeknek szólók is. Miközben dolgoztatjuk az agyunkat a megoldások kitalálásával, még jól is szórakozunk.

Egy kis segítség a furcsa fa megtalálásához

Mivel a próbálkozók nagy része képtelen rájönni, melyik fa a kakukktojás ezen a kifejezetten nehéz optikai illúzión, adunk egy kis segítséget. A megfejtés az optikai illúzió középső részén található: ha erősen koncentrálunk az ott sorakozó fákra, gyorsan rábukkanhatunk a kakukktojásra. Ha még ennyi segítség sem volt elég, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Ha még bírja a figyelmünk és a szemünk, tegyük próbára magunkat más, hasonló optikai illúziókkal is. Nézzük meg, vajon rájövünk-e, hol van a szőnyegen a telefon. Egy másik feladványon pedig azt kell megfigyelnünk, vajon ugyanolyan színű-e a kutya és a képen látható macska.

Csak az átlagon felüli észjárásúak veszik észre a furcsa fát 10 másodperc alatt

Sikerült?

Forrás: Daily Mail