Az agyunk állapotáról tudósít, hogy látjuk-e mind a 16 kört a képen

2023. szeptember 01.
Optikai illúzió a látás és az agyi funkciók tesztelésére. A képen 16 kör bújt el, és csupán 8 másodperced van észrevenni őket!

Ha meg tudjuk találni 8 másodpercen belül az elbújt köröket ezen a képen, akkor agyunk remek formában van, és képes gyorsan megtalálni a dolgok közötti különbségeket. Ha segít, akkor indítsunk egy stoppert, hogy bebizonyítsuk, hogy tényleg a megadott időn belül tudtuk teljesíteni a feladatot!

Az optikai illúziók olyan fejtörők, amelyek kihívást jelentenek érzékelésünkre és vizuális képességeink számára. Ezek a képek betekintést nyújtanak abba, hogyan dolgozza fel agyunk a kapott komplex vizuális információt.

Az illúziók stimulálják az agy vizuális memóriáért és intelligenciáért felelős területeit. Ezek olyan egyszerű eszközök, amelyek segítenek tesztelni vizuális rendszerünk képességét a körülöttünk lévő dolgok megfigyelésére.

Az ilyen kihívások rendszeres gyakorlása képes javítani a kognitív képességeket, ezáltal megelőzve annak romlását, ami az idő előrehaladtával előbb vagy utóbb elkezdődik.

Készen állsz arra, hogy lenyűgözzön a következő optikai illúzió? Akkor próbáld ki ezt a gyors kihívást most!

Te látod mind a 16 kört a képen?

Ezen a fekete-szürke-fehér képen kell megtalálnod a 16 elrejtett kört, és csak 8 másodperced van rá! Csak a legélesebb látással rendelkezők találják meg az összes kört a megadott időn belül. Minél gyorsabban észreveszed a köröket, annál jobb a megfigyelőképességed!

Ha esetleg nem találod őket, próbálj meg néhány centiméterrel eltávolodni a mobilod vagy az asztali géped képernyőjétől, és nézd úgy! Vagy tarts egy pár másodperc szünetet, majd térj vissza képhez!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Akik kiszúrták az összes kört, azok hatalmas tapsot érdemelnek. Valóban kiváló megfigyelőképességgel rendelkeznek! De azok se búsuljanak, akik végképp nem látják a köröket, alább mutatjuk a megoldást!

Megoldás

Forrás: Jagran Josh