Zseni vagy, ha megtalálod 15 másodperc alatt a sült krumplit a képen

2023. augusztus 27.
Vannak optikai illúziók, melyeken olyan mesterien oldották meg a készítők a figyelem elterelését, hogy szinte lehetetlen rájönni a megoldásra. Ilyen ez a kifejezetten zsúfolt rajz is, melyen egy sült krumpli rejtőzik valahol.
  • A képen óriási tumultus van, egy rakás otthoni holmit, számokat vagy éppen állatokat látunk rajta.
  • A tömegben valahol megbújt egy sült krumpli is.
  • Olyan nehéz megtalálni a sült krumplit a képen, hogy a legtöbb embernek erre egy perc is kevés.
  • Csupán az emberek 3 százaléka képes 15 másodpercen belül rájönni, hol bujkál a sült krumpli.

Ha úgy érezzük, profik vagyunk a fejtörőkben, hiszen pillanatok alatt képesek vagyunk megtalálni egy rejtett arcot (mint ezen az optikai illúzión) vagy rájönni a feladványok megoldására (mint például arra, vajon melyik tál gombaleves lehet mérgezett), tegyük próbára magunkat ezzel a kifejezetten zsúfolt optikai illúzióval, melyen egy sült krumpli rejtőzik valahol.

Zseni vagy, ha megtalálod 15 másodperc alatt a sült krumplit a képen

Zseni vagy, ha megtalálod 15 másodperc alatt a sült krumplit a képen

A rengeteg holmi eltereli a figyelmünket

Ennek a különféle tárgyakban és állatokban tobzódó illusztrációnak a készítője tökélyre fejlesztette a figyelem elterelését: a színek és formák annyira összeolvadnak a szemünk előtt, hogy szinte képtelenség megtalálni a rejtőzködő sült krumplit a sok egyéb dolog között.

Átlagosan több mint egy percre van szüksége az embereknek ahhoz, hogy megtalálják a megoldást. Az optikai illúziót csupán az emberek fele képes 63 másodpercen belül megfejteni, és a sült krumplit csak az emberek 3 százaléka találja meg 15 másodpercen belül.

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Merre keressük a sült krumplit az optikai illúzión?

Ha már olyan sokat néztük ezt a zsúfolt, tárgyakkal és állatokkal teli optikai illúziót, hogy lassan a szemünk is megfájdul, adunk egy kis segítséget. A fehér papírzacskóban lévő sült krumpli a kép jobb oldalának az alján bujkál. Persze nem biztos, hogy ennyi segítséggel meg tudjuk találni a sült krumplit, hiszen a szemünk és a figyelmünk is elfárad egy idő után. Ha úgy érezzük, ezt most feladjuk, megmutatjuk a megoldást is.

Ha még szeretnénk további hasonló optikai illúziókkal próbára tenni magunkat, keressük meg, hol rejtőzik a méhecske a virágok között. Ennél egy fokkal nehezebb feladat megtalálni a gumikesztyűt a rengeteg tyúk között.

Zseni vagy, ha megtalálod 15 másodperc alatt a sült krumplit a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside