Jól működik az agyad, ha megtalálod a macskát a rengeteg galamb között

2023. augusztus 28.
Nem is olyan könnyű megtalálni a macskát a rengeteg galambot ábrázoló képen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy csupán a próbálkozók 2 százalékának sikerült 10 másodpercen belül rábukkanni, hol rejtőzik a megoldás.
  • A rejtett képes feladványon egy macskát kell megtalálnunk.
  • A galambok között nem is olyan könnyű rájönni, hol rejtőzik a macska.
  • Az embereknek átlagosan fél percre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják a macskát a képen.

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hol rejtőzik a macska a képen?


Nehezebb megtalálni a macskát, mint gondolnánk

Jól működik az agyad, ha megtalálod a macskát a rengeteg galamb között

Jól működik az agyad, ha megtalálod a macskát a rengeteg galamb között

Nagyban nehezíti a feladatunkat, hogy a keresett macska igencsak hasonlóan néz ki, mint a képen látható galambok: szürke színe és sárga szeme van, pont úgy, mint az őt körülvevő rengeteg madárnak. Nem csoda, hogy csupán az emberek 2 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő macskára. A legtöbb próbálkozónak átlagosan fél percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt el a macska a képen.

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. Az agyunk kezdi teljesen egyformának látni az alakzatokat a képen. Így nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között, összefolyik az egész kép. Emiatt még nehezebben jövünk rá, hol bújt el a macska a képen.

Egy kis segítség a macska megtalálásához

Annyit segítünk, hogy a macskát a kép jobb oldalán kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. 

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik a macska a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

Jól működik az agyad, ha megtalálod a macskát a rengeteg galamb között

Sikerült?

Forrás: Daily Mail