Ha megtalálod a négylevelű lóherét 15 másodperc alatt, a mai lesz a szerencsenapod!

2023. október 29.
Dudás Gergely újabb agycsikorgató képrejtvényt alkotott: ezúttal egy négylevelű lóherét kell megtalálnunk, de a feladat tényleg szinte lehetetlennek tűnik.
  • Dudás Gergely, vagyis Dudolf az internet egyik legismertebb és legnépszerűbb képrejtvénygyárosa.
  • Aktuális feladványán rengeteg szerencsehozó malac és lóhere között kell megtalálnunk az egyetlen négylevelűt. 
  • Teszteld a figyelmedet és észjárásodat, de készülj fel: csak a netezők kis százaléka szúrja ki rövid idő alatt az elrejtett részletet.

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.


Dudás Gergely munkáit egyrészt a jellegzetes, bájos figurák teszik annyira szerethetővé, másrészt „technikája”, ahogyan az apró részleteket elrejti a képeken. Koncentrált figyelemre és gyors észjárásra van szükség, hogy a lehető leghatékonyabban végigpásztázzuk izzasztó illusztrációit és megtaláljuk a gondosan eldugott részleteket – nincsen ez másképp az alábbi képrejtvény esetében sem.

Ha megtalálod a négylevelű lóherét 15 másodperc alatt, a mai lesz a szerencsenapod!

Ha megtalálod a négylevelű lóherét 15 másodperc alatt, a mai lesz a szerencsenapod!

Megtalálod a négylevelű lóherét?

A négylevelű lóhere állítólag szerencsét hoz, és mindössze 15 másodperced van megtalálni, szóval ne vesztegesd az időt! Dudolf alábbi képén rengeteg cuki szerencsehozó malacot, valamit lóherét látunk, és közöttük kell megtalálnunk az elbújt, egyetlen négylevelű lóherét. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kétféle módon próbálkozhatunk: szisztematikusan, az egyik sarokból indulva vízszintesen vagy függőlegesen végigpásztázzuk a képet vagy hagyjuk a tekintetünket szabadon kalandozni a képen és figyelmünk automatizmusára bízzuk, hogy megtalálja a részletet. A feladvány azért olyan nehéz, mert egy teljesen homogén mintázaton belül kell megtalálnunk egy oda nem illő, sok szempontból mégis hasonló elemet. Nem véletlen, hogy a netezők nagy része szerint lehetetlen időben megoldani a feladványt – szinte senki nem találja meg a négylevelű lóherét 15 másodperc alatt!

Itt az ideje, hogy te is próbára tedd magad: indítsd az órát és mereszd a szemedet!

.

.

.

.

.

.

Ha így sem került még elő, nézd meg a megoldást az alábbi képen!

Ha megtalálod a négylevelű lóherét 15 másodperc alatt, a mai lesz a szerencsenapod!

Sikerült?

Forrás: Brightside