Fejtörő IQ-teszt: megtalálod a hibát 10 másodperc alatt?

2023. július 08.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Megtaláljuk 10 másodperc alatt a hibát a pizzát evő gyerekeket ábrázoló képen?
  • Annyira egyértelmű a hiba a képen, hogy szinte lehetetlen kiszúrni egyből.
  • Csupán 10 másodpercünk van, hogy rájöjjünk, mi a villámfejtörő megoldása.
  • Az agyunk kreatív oldalát kell használnunk ahhoz, hogy sikerüljön megtalálnunk a hibát a feladványon.

fejtörők remek lehetőséget jelentenek arra, hogy kiszakadva az adott feladatból, kicsit átmozgassuk az agyunkat. Ezzel felszabadítjuk a kreativitásunkat és visszatérve a megoldandó problémákhoz, újabb és jobb ötleteink támadhatnak.


Ebben a villámfeladványban négy gyereket láthatunk, amint jókedvűen pizzát falatoznak. A kérdés, hogy vajon mi a hiba ezen a tökéletesnek látszó képen? Az igazán jó megfigyelőknek elég 10 másodperc is a megoldás megtalálására. 

Mi a hiba a fejtörőn?

villámfejtörők nagyon izgalmasak. Ebben az esetben is csupán néhány pillanatunk van, hogy megtaláljuk a megoldást. Négy gyereket látunk egy asztal körül, amint jókedvűen pizzát esznek. Valami azonban nem stimmel. Ezt a hibát kell megtalálnunk. Mennyi időre van szükségünk hozzá?

Fejtörő Iq-teszt: megtalálod a hibát 10 másodperc alatt?

Fejtörő IQ-teszt: megtalálod a hibát 10 másodperc alatt?

Nem is olyan könnyű rábukkanni a fejtörő megoldására, mint azt elsőre gondolnánk. Annyira egyértelmű a hiba a képen, hogy szinte lehetetlen kiszúrni egyből. Nem csoda, hogy csak a próbálkozók 2 százalékának sikerült az 10 másodperces határon belül rájönni arra, mi nem stimmel a feladványon.

Mennyi idő kellett, hogy rájöjjünk a fejtörő megoldására?

A hiba egyáltalán nem olyan kicsi, pont ezért nem is gyanakszunk rá. Jó, ha a képet nagyon alaposan megnézzük, mielőtt rávágjuk a választ. Annyit segítünk, ha nem sikerül rájönni a megoldásra, hogy nézzük meg jobban a gyerekek előtt elterülő pizzát. Ha még így sem sikerült rájönnünk a megoldásra, néhány sorral lejjebb mutatjuk.

Addig is gyakoroljunk más hasonló feladványokkal. Sikerül megfejtenünk azt a fejtörőt, ahol arra kell rájönnünk, mi nem stimmel a hőlégballonokkal? A cipős feladványnál is csupán 7 másodpercünk van arra, hogy rájöjjünk, mi a hiba a képen

Fejtörő Iq-teszt: megtalálod a hibát 10 másodperc alatt?

Megtaláltad?

Forrás: Genius Puzzles