Elképesztően okos vagy, ha fél perc alatt rájössz a megoldásra!

2023. december 13.
A jó elemzőkészség rendkívül fontos képesség, melynek birtokában hatékonyan tudjuk értelmezni, feldolgozni és megérteni a rendelkezésre álló információkat.
A hármas kép az, amit trükkösen el is forgattak
  • A mai feladathoz szuper elemzőkészségre lesz szükség.
  • Te milyen hamar azonosítod be a kitakart részletet?
  • Az emberek kevesebb, mint egy százaléka jön rá fél perc alatt a megoldásra.

A legújabb feladatunkhoz elképesztően jó elemzőkészségre lesz szükséges. És hogy mit jelent ez? Már mondjuk is!

A jó elemző

A kiváló elemzőkészséggel rendelkező emberek képesek a rendelkezésükre álló információkat feldolgozni, értelmezni, és ezek alapján a megfelelő következtetéseket levonni. A jó elemző képes objektíven szemlélni a helyzeteket, elkerülni a szubjektív elfogultságot, és logikus következtetésekre jutni.

A fentieken kívül rendelkeznie kell a kritikai gondolkodás képességével, ami lehetővé teszi számára, hogy alaposan értékelje az információkat, felismerje az esetleges hiányosságokat vagy ellentmondásokat. Ez a készség egyébként jól fejleszthető ezekkel a képbeillesztős és hibakeresős feladatokkal.

Miért jók ezek a hibakeresős játékok? 

hibakeresős játékok olyan szórakoztató és kihívást jelentő feladatok, amelyekben a résztvevőknek számolniuk kell a részletekkel és észre kell venniük apró különbségeket a képek vagy jelenetek között. Ezek a játékok nem csupán szórakoztatóak, hanem segítenek fejleszteni a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a gondolkodást is.

Mutatjuk a mai feladatot!

A mai feladványban egy tóparti tájat látsz, ám a képből kivágtak egy kis részletet. A kép alatti négyzetek közül az egyik – és csakis az egyik – illeszthető be pontosan a hiányzó részre. A kérdés az, hogy melyik négyzet illik az üres helyre. Vigyázz, a képek közül több is el van forgatva! Sikerül fél percnél rövidebb idő alatt megtalálnod a megoldást?

Melyik szám alatt van a kép hiányzó részlete?

Melyik szám alatt van a kép hiányzó részlete?

 

 

 

 

 

 

 

Megoldás

 

Forrás: gmblog