Öngyilkosság vagy gyilkosság? – Zseni vagy, ha megfejted ezt a nyomozós fejtörőt!

2023. november 13.
A logikai fejtörők megmozgatják az agyat. Segítenek fejleszteni a problémamegoldó képességet, ösztönzik a kreativitást, javítják a koncentrációt és a figyelmet.
  • A logikai fejtörők fejlesztik a koncentrációs képességet és a kreativitást.
  • Nagyon észnél kell lenni, hogy megtaláljuk a megoldást!
  • Egy nehéz nyomozós feladatot hoztunk mára!

Miért jók a logikai fejtörők?

logikai fejtörők az emberi gondolkodás és kreativitás fejlesztésének fontos eszközei. Ezek az érdekes  feladatok nem csupán szórakoztatóak, de segítenek az agyi képességek fejlesztésében, serkentik a problémamegoldó képességet, és hozzájárulnak a koncentráció és a memória javulásához is.

A logikai fejtörők megoldása során számos információt kell kezelni, emlékezni és összehasonlítani. Ezáltal a fejtörők segítik a memória és a kognitív funkciók fejlődését. Az agy edzése által javulnak az emlékezőképesség és a tanulási képességek is.

Stresszcsökkentés és szórakozás

A logikai fejtörők nemcsak az agy edzésére szolgálnak, hanem szórakoztató időtöltést is nyújtanak. Azok számára, akik szeretnek kihívásokat elfogadni és agyukat tornáztatni, a logikai fejtörők ideálisak lehetnek a kikapcsolódásra. A logikai fejtörők gyakran olyan helyzeteket teremtenek, amikor kreatív megoldásokra van szükség. Amikor egy problémával szembesülünk, és nincs egyértelmű útmutatás a megoldásra, akkor kreatív gondolkodásra van szükségünk. Ezáltal ezek a fejtörők ösztönzik a kreativitást és a rugalmasságot az elme számára.

Íme a mai feladvány: öngyilkosság vagy gyilkosság?

Egy nő holtteste fekszik egy többemeletes társasház előtt. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy öngyilkosságot követett el, amikor kiugrott az ablakon.

Megérkezik a nyomozó, aki felmegy az első emeletre, kinyitja a lakásban az addig csukott ablakot, majd feldob egy érmét és hagyja a földre esni. Ugyanezt megteszi a második, a harmadik és az összes többi emeleten is. 

Amikor újra lemegy a ház elé, kijelenti, hogy gyilkosság történt, és nem öngyilkosság. Hogyan jött rá a dologra?

Hogyan jött rá a nyomozó a megoldásra?

Megoldás

A nő nem ugorhatott ki az ablakon, ha az összes lakás ablakai csukva voltak. Csak a gyilkos csukhatta be az ablakot, miután a nőt kilökte rajta. 

Forrás: rd.com     Grafika: Tatiana Ayazo/RD