Csak a zsenik ismerik fel a két egyforma ábrát a képen

2023. december 27.
Az egymást érő karácsonyi lakomák után nemcsak a testünk, de elménk is eltunyulhat kicsit – itt az ideje, hogy felfrissítsük egy őrjítő fejtörővel!
  • Egy újabb izgalmas fejtörőt hoztunk, melynek megoldásához leginkább a figyelmünkre lesz szükség.
  • A mai feladatunk az, hogy felismerjük, melyik két ábra teljesen egyforma – a feladatban azonban van egy kis csavar is.
  • Teszteld megfigyelőképességedet és próbáld meg mindössze 10 másodperc alatt megoldani a feladványt!

A megfigyelőképesség az az képesség, amely lehetővé teszi számunkra, hogy észrevegyük, értelmezzük és rögzítsük a körülöttünk lévő világot. Ez a tulajdonság alapvető fontosságú mindennapi életünkben, mivel segít az információk feldolgozásában, a környezetünkben történő változások észlelésében és a helyzetek gyors elemzésében.

Épp ezt a képességünket teszi próbára az alábbi fejtörő, ahol az a feladatunk, hogy felismerjük a két tökéletesen megegyező rajzot. A képen leveleket látunk, mindegyiken három-három katicabogárral – azonban a hat képből csupán az egyik egyezik teljesen a kiemelt ábrával. Te megtalálod, melyik az?

Melyik két rajz teljesen egyforma?

Van azonban egy kis csavar a képen, amiért nemcsak a figyelmedet, de a logikádat is be kell vetned, ha meg akarod oldani a ravasz fejtörőt. A leveleket ugyanis elforgatták, vagyis a megfejtéshez képesnek kell lennünk mentálisan megforgatni és úgy értelmezni az egyes illusztrációkat.

Ha szeretnéd egy kicsit fokozni a tétet és igazán felfrissíteni az ünnepi időszakban eltunyult elmédet, készíts be egy órát és mérd az időt: a rendkívüli intelligenciával rendelkező személyeknek ugyanis alig 10 másodperc is elegendő a fejtörő megoldásához. Készen állsz? Kezdődhet a kihívás!

Ha szeretnéd megnézni a jó megoldást, vagy csak ellenőriznéd a válaszod, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt a megoldás: ezek a levelek tökéletesen egyformák

Sikerült megfejtened a trükkös fejtörőt? Nem véletlenül használnak az intelligenciatesztekben is sok hasonló feladványt, hiszen az ilyen feladatok nagyon jól próbára teszik kognitív képességeinket. Ha nem sikerült fejben leképezni az illusztrációkat, ne bánkódj, hiszen a feladvány nem volt egyszerű: mutatjuk is, hogy melyik kép teljesen egyforma a kiemelt rajzzal.

Ha tetszett ez a kis agytorna, próbáld ki ezt a fejtörőt is, ahol arra kell rájönni, hogy mi lehet a hiba a látszólag teljesen átlagos zárral.

Forrás: BrightSide