Hány állatot látsz a képen? Csak kivételes intelligenciával lehet mindet megtalálni

2023. november 24.
Nagyon szemfülesnek kell lenni, hogy az összes állatot kiszúrjuk ezen az agyafúrt fejtörőn: ha sikerül, te is a kivételes intelligenciával bírók közé sorolhatod magad.

Bármikor jól jöhet a nap folyamán, hogy egy kis fejtörővel frissítsük fel a gondolkodásunkat. Ezek a képes rejtvények bizonyítottan jó hatással vannak az agyműködésre, serkentik az idegrendszert és javítják a szellemi képességeinket, ráadásul ki is kapcsolnak kicsit egy fárasztó munkanap közben.

Az alábbi képen állatok árnyalakjait láthatjuk, ezekből kell következtetnünk arra, hogy vajon hány állat „állhatott össze” a képen – ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

Hány állatot számolsz össze a képen?

Vannak állatok, amiket rögtön egyértelműen észreveszünk, néhány azonban jobban megbújt és kicsit több képzelőerőre lesz szükségünk hozzá, hogy kiszúrjuk őket. Ahhoz, hogy megoldjuk ezt az agyafúrt fejtörőt, valóban kivételes intelligenciára lesz szükség – nemcsak a figyelmünket kell bevetnünk, de meg kell próbálnunk komplex módon vizualizálni az állatokat, vagyis tényleg alaposan meg kell mozgatnunk agytekervényeinket.

Ha egyszerűbb, végy magadhoz egy papírlapot és kezd el lejegyezni az állatokat – így talán jobban tudod majd követni saját gondolatmenetedet. Indulhat a keresgélés, mutatjuk a képet!

Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd, mi volt a helyes megfejtés, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

Megtaláltad az összeset?

Az elefánt, a szamár és a kutya jó eséllyel már azonnal megvoltak, de vajon hány állatot sikerült összeszámolnod ezen a különleges fejtörőn? Mielőtt még eláruljuk a helyes megoldást, elmondjuk, hogy összesen kilenc állatot rejtettek el a képen, vagyis ennyit kell összeszámolnunk ahhoz, hogy megkapjuk a megfejtést. 

Érdemes nem csak a nagy sziluetteket böngészni, de figyelmet fordítani a kisebb részletekre is, hiszen ezek is külön-külön állatokat takarhatnak. Ugyanígy fontos az is, hogy a negatív tér se kerülje el a figyelmünket, ugyanis ott is találunk néhány állatot.

Nem is fokozzuk tovább a kedélyeket, mutatjuk a helyes megoldást:

Neked hányat sikerült összeszámolnod végül? Ha kipróbálnád magad más agytornáztató feladványokban is, nézd meg ezt a rafinált fejtörőt, ahol azt kell megtalálnunk, mi lehet a hiba a reggelizőasztalon!

Forrás: BrightSide