Csak a zsenik jönnek rá, hogy mi a baj a zárral

2023. december 12.
Ez a ravasz fejtörő nemcsak a figyelmedet, de az észjárásodat is próbára teszi – te vajon kitalálod, mi lehet a gond a képen látható zárral?
  • Elsőre talán egy szokványos zárnak tűnik, valami azonban nagyon nem stimmel az alábbi képen.
  • Igazi csemege a fejtörők és rejtvények rajongóinak a feladvány, ahol arra kell rájönnünk, mi lehet a hiba.
  • A feladat talán nem tűnik kifejezetten nehéznek, azonban csak a zsenik képesek 15 másodperc alatt megoldani a feladványt.

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért.

Az alábbi fejtörőn első ránézésre egy teljesen szokványos kilincset és zárat látunk, valójában azonban egyáltalán nem tudnánk használni az ajtónkat, ha ilyen konstrukció lenne rászerelve. A feladatunk tehát, hogy megtaláljuk a hibát a képen, amihez ezúttal nemcsak a figyelmünket, de a logikánkat is be kell vetnünk. Ha szeretnénk megtudni, hogy vajon a kivételes intelligenciával rendelkező személyek közé tartozunk-e, akkor készítsünk elő egy stopperórát is: a zsenik ugyanis alig 15 másodperc alatt is képesek megfejteni a ravasz fejtörőt.

Mi nem stimmel a zárral?

Mutatjuk tehát a képet, legyél figyelmes, de azért adunk egy jótanácsot: ne vessz el a részletekben – a válasz valójában ott van a szemed előtt! Nézd át alaposan a zár egyes elemeit és találd ki, melyik lehet az, amelyiket hibásan rajzolták meg a feladvány készítői.

Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd, mi a helyes válasz, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezért nem működne a zár

Sikerült rájönnöd, hogy mi nem stimmel a zárral? A hibát tulajdonképpen egy hiányzó részlet jelenti: méghozzá egy nagyon is alapvető elemet felejtettek le a képről. Így megvan már? A zárat természetesen azért nem lehetne használni, mert egyáltalán nincs rajta kulcslyuk! Ez volt tehát a megfejtés.

Ha tetszett ez a feladvány, próbáld ki ezt a másik agyafúrt fejtörőt, ahol azt kell megmondanod, hány állat sziluettjét látod a képen! De vigyázat, ez még nehezebb kihívás lesz!

Forrás: BrightSide