Idén is Terézanyu-pályázat: magadról írhatsz, de a közösségedért is teszel

2024. április 21.
Az elmúlt több mint 10 évben több ezer nő írta meg a Terézanyu-pályázatra egyes szám első személyben saját történetét és talált közösségre, megértésre. Közel százötvenen kaptak díjat és szárnyakat, írták meg saját könyvüket, fogtak új karrierbe, kezdtek új életet a közösségük támogatásával.

A Terézanyu 10. jubileumi pályázata a női közösség különleges, megtartó erejét ünnepeli, amelyre mindannyiunknak életbevágó szüksége van. Idén szponzoraiknak köszönhetően – Eisberg Hungary Kft., Tesco, B. Braun, Danubius Hotels – nem csupán az egyént, hanem egyben a közösséget is díjazzák: egymillió forint összértékben a négy kategória négy fődíjasa 250 ezer forintot nyer vagy a saját közösségének, vagy egy általa megjelölt Magyarországon bejegyzett közhasznú alapítvány javára ajánlhatja fel.

Idén nem csupán magadért írsz, hanem ezzel egyben a közösségedért is tehetsz! De a történet rólad szóljon, egyes szám első személyben – és természetesen az egyént is díjazzuk minden kategóriában! A beérkező pályázatokat a Terézanyu közösség önkéntes csapata válogatja. Az idei zsűri önmagában is a női közösség erejét tükrözi, eddig nem látott összefogás: Akovács Éva főszerkesztő az idén 75 éves Nők Lapját képviseli, Békéssy Olgi alapító-főszerkesztő a nőivalto.hu portált, Fiala Borcsa vezető szerkesztő a wmn.hu-t. Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője pedig született filantrópként a férfiakat is képviseli.

4 kategória, amelyben nevezhetsz:

  • Női közösségek megtartó ereje

Te kikre számíthatsz, hogyan, kik támasztanak, te kinek nyújtasz segítséget? Kisebb ( akár 2-3 fős) vagy nagyobb közösségekhez való tartozás élményéről várják a személyes történeteket.

  • Most én jövök?

Az Eisberg Hungary Kft jóvoltából külön kategóriát szentelnek annak az életbevágó kérdésnek, hogy mi nők, hogyan gondoskodunk magunkról, mit teszünk a saját testi-lelki-szellemi jólétünk érdekében?

  • A kisgyerekes lét boldogsága ÉS szívása

Hogyan lehet megteremteni az egyenlő munkamegosztást az újszülött érkezését követő káoszban. Kivételesen négykezes, szülőpáros pályázatokat is várunk.

  • Csajok a pult mögött 

A munkahelyi közösségek megtartó erejéről várnak történeteket – milyen együtt dolgozni barátként, szövetségesként egy munkahelyen – például a kiskereskedelemben, a boltokban, áruházakban dolgozó több százezer nő esetében? A Tesco támogatásának köszönhetően külön kategóriában várjuk és díjazzuk az írásaikat.

Fotó: Terézanyu