Új könyvet írt Rácz Zsuzsa: a Kovácsné kivan kíméletlenül és viccesen döntöget tabukat

2023. november 11.
Rácz Zsuzsa új könyvében ismét tabukat dönt: ezúttal a kisgyermekes lét mókuskerekéről ír elképesztő őszinteséggel és viccesen – éppen úgy, ahogyan Terézanyu mesélt az úgynevezett szingli létről.
Új könyvet írt Rácz Zsuzsa: a Kovácsné kivan kíméletlenül és viccesen döntöget tabukat

Rácz Zsuzsa író, újságíró 1972-ben született Miskolcon. Első regénye, Állítsátok meg Terézanyut! címmel 2002-ben lett bestseller, játékfilm is készült belőle: a terézanyuság fogalommá vált. 2010-ben hozta létre a Terézanyu Klubot és pályázatot, hogy minden nő elmondhassa a maga történetét, és az Aranyanyu díjat, hogy megbecsülést kapjanak a nők, és mindenekfelett, támogató közösséget.

„A legtöbbünk életét fenekestül felforgatja a gyerekszületés, még akkor is, ha nagyon – tényleg nagyon – akartuk azt a gyereket és egyenletesen lélegeztünk a szülésfelkészítőkön. Aztán szerdáról csütörtökre beüt az a földrengésszerű változás, ami után az ember nem tudja angyali mosollyal ringatni a babáját” – mondja Rácz Zsuzsa, aki szerint a teljes zűrzavar és káosz mellett az anyák döntő többsége egyedül marad ezzel az érzéssel. 

„A kisgyerekes lét olyan, mint a karantén: egybefolynak a nappalok és az éjszakák, 0-24 órában szolgálatot teljesítesz, szerencsés esetben a tettestársaddal. A szülés után már nem lesz ugyanolyan a kapcsolatotok, ahogyan te magad sem. Kipukkasztom a rózsaszín lufit, szerintem az önreflexió az új kockahas, pláne a férfiak esetében, és sosem késő megtanulni röhögni magunkon. Kezdjetek el velem sírva röhögni!” 

A könyv már előrendelhető a Felhő Café Könyvek webshopjában, dedikálva, 15 százalék kedvezménnyel.