Kiemelkedően intelligens vagy, ha megtalálod a kulcsot a fák és az autók között

2024. május 02.
Mindenki látja az autókat és a fákat, de csak a legintelligensebb emberek veszik észre a kulcsot is a képen. Teszteld a tudásodat te is!

Az alábbi fejtörőn mindenki látja az autókat és a fákat, de csak a legintelligensebb emberek veszik észre a közöttük lévő kulcsokat is. A feladat az, hogy tíz másodperc alatt oldd meg a rejtvényt! Neked sikerül? Teszteld a tudásodat te is!

Ennek a különleges illusztrációnak a megalkotói arra törekedtek, hogy minél jobban megdolgoztassák az olvasók agyát. A képen lévő autók és fák közé egy kulcscsomót is elhelyeztek, és a te feladatod most az, hogy ezt megtaláld! Az optikai illúzió tervezői szerint átlagosan harminchat másodperc alatt oldják meg az emberek a feladatot. A fejtörővel egyébként arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a sofőrök mindig tartsák biztonságban az autóikat és a hozzájuk tartozó kulcsot, hogy elkerüljék a lopást.

Az alábbi képen többféle autót láthatsz a fák között. Csakhogy valahol egy kocsikulcs is megbújik, és ezt kell megkeresned tíz másodperc alatt. Azok, akik megtalálják, igazán tehetségesek, ráadásul nagyon jó látással rendelkeznek. Indítsd az órát és hajrá!

Sikerült? Ha nem, akkor mutatjuk a megoldást. A kulcs a kép bal oldalán található:

Forrás: The Sun, Fotó: Getty Images