A 2024-es párizsi olimpia lesz az eddigi legszexibb

2024. július 24.
20 ezer női óvszer, 200 ezer férfi gumi és 10 ezer szájvédő gumi – ezzel várják a sportolókat az olimpiai faluban Párizsban. De miért pont így és ennyit táraznak be a sportolóknak az olimpiára?
Párizsi olimpia 2024 szex óvszer
  • A tokiói olimpián még érvényben voltak a koronavírus-járvány miatti korlátozások, ám 2024-ben Párizsban már szabad a szex a sportolóknak.
  • Rengeteg óvszert helyeznek el az olimpiai faluban megszálló 14 500 sportolónak és kísérőiknek.
  • 2024-ben Párizsban 20 ezer női, 200 ezer férfi óvszer és 10 ezer szájvédő gumi áll majd az olimpikonok és kísérőik rendelkezésére.

A szex nem hivatalos sportág az olimpián, de úgy tűnik, Párizsban felkészülnek erre a hálószobai testmozgásra is. Tokióban még a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt nem szexelhettek szabadon a sportolók, ám Párizsban már minden ilyen tilalmat feloldottak. Az olimpiai faluban pedig elhelyeztek a 2024-es olimpiára 200 ezer férfi, 20 ezer női óvszert és 10 ezer szájvédő gumit a 14500 sportolónak és kísérőiknek a durván egyhetes időtartamra.

Szex és védekezés az olimpiákon

Nem a párizsi az első, ahol gondoskodnak a sportolók védekezéséről az olimpiai faluban. A 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia az abszolút rekorder: itt 450 ezer óvszert, köztük (akkor először) 100 ezer női óvszert használhattak fel szabadon a sportolók

Még a szextilalommal sújtott tokiói olimpián is volt azért 160 ezer ingyen óvszer azzal a szigorú felszólítással a sportolóknak, hogy ne használják, hanem vigyék haza emlékbe. (Sokan spekulálták, hogy a tokiói olimpia újrahasznosítható kartonpapír ágyai is azt a célt szolgálták, hogy ne lehessen szexelni rajta, hiszen összeroskad két ember súlya alatt.)

Miért lesz annyi női óvszer és szájvédő gumi a párizsi olimpián?

A női kondom és a szájvédő gumi használata még ma is ritkaságszámba megy. Ennek számos oka van: nehézkes használni, nem lehet egykönnyen beszerezni, nem is tudnak sokan a létezéséről, ahogy arról sem, hogy orális szexszel is át lehet adni a nemi úton terjedő betegségeket.

A 2024-es párizsi olimpia célja azzal, hogy ilyen mennyiségben teszi elérhetővé ezeket a védekezési eszközöket, pont a tájékoztatás és felvilágosítás. Az olimpiai játékok szervezőinek kimondott célja a szexuális egészségnevelés, melynek része éppúgy az öröm megélése, a beleegyezésen alapuló együttlét és a biztonságos szex is.

Forrás: The Guardian, fotó: Getty Images