5 elpusztíthatatlan szobanövény, amit még a szobanövénygyilkosok sem tudnak kinyírni

2024. augusztus 05.
Nagyon szeretnél szobanövényt tartani, de gondjaid vannak az életben tartásukkal? Szerencsére van néhány olyan növény, amit jóformán akkor sem tudnál elpusztítani, ha akarnál. Megmutatjuk őket!
5 igénytelen és elpusztíthatatlan szobanövény
  • A szobanövények javítják a levegő minőségét.
  • A növények pozitívan hatnak a közérzetre.
  • Mutatunk 5 olyan szobanövényt, amit még azok sem tudnak elpusztítani, akik szobanövénygyilkos hírében állnak.

A szobanövények életben tartása (különösen az érzékeny vagy nagy karbantartást igénylő növények) kihívás lehet, de ettől még senkinek sem kell lemondania a buja, zöld környezetről. Ha a túl sok munka, a gyerekek, az állandó utazás vagy egyéb okok miatt nem sikerült eddig életben tartanod a szobanövényeidet, akkor itt az ideje ezen változtatnod, a megfelelő növények kiválasztásával.

Ugyanis vannak olyan szobanövények, amik nem igényelnek túlzott gondoskodást, kifejezetten igénytelenek és a hőmérséklet-változás sem okoz nekik problémát.

Íme 5 igénytelen és elpusztíthatatlan szobanövény:

1. Mexikói bambuszpálma

Míg sok pálmafa csak meleg éghajlaton tud életben maradni, a mexikói bambuszpálma szívóssága – és alacsony termete – kiválóan illeszkedik bármilyen formájú és méretű otthonba. Tökéletes szobanövény, mert nem igényel sok vizet, inkább azt, hogy permetezve legyenek a levelei. Bár kitűnően bírja a meleget, ne legyen tűző napra helyezve.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Raffaele Di Lallo (@ohiotropics) által megosztott bejegyzés

2. Pénzfák

Egy kis szerencsét keresel? Akkor szerezz be egy pénzfát! Sok kultúrában ezek az apró fák jó szerencsét és pénzügyi sikert hoznak. Ezek az igénytelen szobanövények szeretik az erős fényt és a mérsékelt vagy magas páratartalmat. Nincs szükségük túl sok vízre, és érdemes kivárni, amíg a felső réteg alaposan kiszárad.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jon Perdomo | Plant Man P 🌱🔋 (@plantmanp) által megosztott bejegyzés

3. Könnyezőpálma

Van egy közös dolog a könnyezőpálmában és Taylor Swiftben: soha nem fognak kimenni a divatból. Ez a lenyűgöző szobanövény szereti a tőzeges, jó vízelvezető talajt, és elég kétévente új cserépbe ültetni. Kedveli a világos helyeket és a magas páratartalmat, emellett legyen mindig nedves a földje!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

C | Houseplants | Plant Styling (@ourplantylifeinboston) által megosztott bejegyzés

4. Hamis füge

A hamis fügét előszeretettel tartják, mert gyönyörű zöld leveleket hoz. Csak arra kell ügyelni ennél az igénytelen szobanövénynél, hogy közvetett napfény érje, és töröld át a leveleit egy mikroszálas kendővel. Ami az öntözést illeti: meg kell várni, amíg teljesen kiszárad a felső rétege, de akkor sem szabad túlöntözni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vandermeer Nursery (@vandermeernursery) által megosztott bejegyzés

5. Szégyenlősvirág 

A szégyenlősvirágok a nevüket élénkvörös trombitaszerű virágaikról kapták. Ennek az elpusztíthatatlan szobanövénynek érdemes közvetett természetes fényt biztosítani. A kevés vizet és a párás helyeket kedveli.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mary (@plantmadmary) által megosztott bejegyzés

Forrás: Apartment Theapy, Fotó: Getty Images