Ez a szobanövény passzol hozzád a csillagjegyed szerint

2022. június 20.
Számtalan kérdés akad, amiben bátran fordulhatunk segítségért a horoszkópunkhoz. Ilyen például az is, hogy melyik növényfajta varázsolná még harmonikusabbá az otthonunkat.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a szobanövények bámulatos hatással vannak a mindennapjainkra, hiszen amellett, hogy segíthetnek kiiktatni az életünkből a stresszfaktort, javítják a levegő minőségét – és még a kognitív egészségünk megőrzésében is aktív szerepet vállalhatnak. Ráadásul a legtöbbjük gondozása alig néhány percnyi teendőt iktathat be a heti programtervükbe, úgyhogy valóban többszörösen meghálálják nekünk a gondoskodást. Na persze egyáltalán nem mindegy, melyik szobanövényt költöztetjük az otthonunkba! A születési dátumunk például remek támpontot jelenthet a választásban, hiszen minden csillagjegyet más fajta tölt fel igazán mentálisan.

Szobanövény horoszkóp szerint (Fotó: Tanya

Kos

Sokan irigykednek rád azért, mert megállíthatatlanul törtetsz előre a céljaidért és sosem adod fel a küzdelmet. Gyenge pontod azonban még neked is akad, méghozzá az, hogy útközben hajlamos vagy elveszíteni a fókuszt a hétköznapi dolgok felett – mint például a szobanövényeid ápolása. Éppen ezért az égiek a szinte elpusztíthatatlan agglegénypálmát (Zamioculcas zamiifolia) ajánlják neked, ami kitartóan tűri a fény és a víz hiányát is.

Bika

Gyakran mondják, hogy a Bikák hajszolják a szépséget és az élvezetet, szóval egy olyan különlegesen gyönyörű szobanövény társaságában, mint a zebralevél (Calathea) te magad is kivirágzol majd. Hozzád hasonlóan egy kicsit makacs típus, mert ragaszkodik a saját igényeihez (például a magasabb páratartalomhoz és a folyamatos öntözéshez), de ha valaki, akkor te igazán együtt tudsz érezni ezzel.

Zebralevél

Ikrek

Bár szereted az otthonodat, mégis a négy falon KÍVÜL érzed jól magad igazán, és ha teheted, utazásokkal és baráti programokkal töltöd meg a heteidet. Tehát a kifejezetten alkalmazkodó szobai futóka (Epipremnum aureum) lehet az ideális választás számodra. Rendkívül egyszerű dolgod lesz vele, így biztos lehetsz abban, hogy mindig hazavár téged.

Rák

Az állatöv leggondoskodóbb csillagjegyeként imádni fogod a zöldikének is becézett csüngő csokrosindát (Chlorophytum comosum), mivel végtelenül egyszerű a szaporítása a sarjakkal. Vagyis könnyedén előfordulhat, hogy néhány hónap múlva megsokszorozódik a cserepek száma a lakásodban…

Zöldike

Oroszlán

Mindenkinek másra van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát, és sugározzon – te például a reflektorfényben bontakozol ki igazán. Nos, a korallvirág (Kalanchoe) nagyon hasonlít hozzád ebben, mert neki legalább naponta négy órát a napsütésben kell töltenie, különben elveszítheti a szépségét.

Szűz

Nincs nálad egészségtudatosabb jegy az állatövben, ezért nem is kérdés, hogy az aloe vera növény lenne a tökéletes lakótársad, ami gyógyír lehet a leégésre és a bőrviszketésre is. Csak ne feledd el, hogy ő is könnyen leéghet, ha napfényes helyen tartod.

Mérleg

Az életed minden területén az egyensúlyra törekszel, így nálad biztosan nem pusztulna el a lepkeorchidea (Phalaenopsis), aminek az ápolása maximális következetességet igényel.

Skorpió

A titokzatosságoddal általában azonnal felhívod magadra a figyelmet, pontosan úgy, mint a különleges megjelenésű tarka sárkányfa (Dracaena marginata). Ráadásul ez a növény az egyik legszívósabb mind közül, éppen olyan jól alkalmazkodik minden nehéz körülményhez, mint a tulajdonosa. A kiismerhetetlennek tűnő külsőd mögött ugyanis egy túlélő lapul.

Sárkányfa

Nyilas

Egy társasági embernek az otthona is vibráló, amit az élénk színű, pompás Kutyatej (Euphorbia milii) feldobhat. De annak ellenére, hogy nem mindennapi a megjelenése, az igényei kifejezetten egyszerűek, vagyis nyugodt lelkiismerettel egyedül hagyhatod, ha pár napra elutazol a barátaiddal.

Bak

Fontos számodra, hogy minél többet kihozhass az életteredből, mert hihetetlenül jól érzed magad a vendéglátó szerepében. Bár az illatos sárkányfa (Dracaena fragrans) nem hivalkodó szépség, mégis mindenki figyelmét megragadja és segít meghitt légkört teremteni a helyiségben.

Sárkányfa

Vízöntő

Bár nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a figyelem középpontjába kerülj, mégis mindenki azonnal megkedvel téged egy új társaságban. Ez az oka annak, hogy az asztrológusok szerint a sugárarália (Schefflera arboricola) passzol hozzád a legjobban, mivel ez a növénygazdák legnagyobb kedvence.

Halak

Híres vagy az álmodozó természetedről, így nagyra értékeled az olyan egzotikus szépségű, édes illatú növényeket, mint amilyen a jázmin is – amint beleszippantasz az aromájába, máris egy távoli tájra repülsz képzeletben.

Jázmin

Forrás: Elite Daily Fotó: Getty Images

Erről hallottál már?