Mennyei szőlős kocka percek alatt

2017. szeptember 07. |

Tökéletes felhasználása az épp mindenütt kapható, érett szőlőnek – süssetek turbó szőlős kockát bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Minden évben eljön az a két-három hetes időszak, amikor hegyekben áll a gyönyörű, illatos, tökéletesen érett szőlő a piacokon vagy a kertekben, aztán pedig otthon a hűtőben. Nem lehet elég gyorsan elfogyasztani a gyümölcsöt, így igazi főnyeremény az alábbi, villámgyorsan összeállítható süti-recept. Külön bónusz, hogy a szőlőt nem szükséges kimagozni hozzá. Ha valakinek van kedve, persze nyugodtan megteheti, de maggal együtt is tökéletesen élvezhető lesz a végeredmény.

7 dkg zabpehely
17 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
22 dkg vaj (szobahőmérsékleten, vagy mikróban kissé megmelegítve)
22 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
fél citrom reszelt héja
4 tojás
2-3 ek tej

2 fürt szőlő, leszemezve

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A zabpelyhet egy nagy tálban összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban konyhai robotgéppel kikeverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat és a citrom reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet, majd jól összekeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt sütőtálba vagy kerek piteformába öntjük a tésztát. 8 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a sütőből, és a szőlőszemeket elrendezzük a tetején. További 25-30 perc alatt készre sütjük.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve