Kedvenc helyünk a héten: Krampuz

2017. november 30.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Párizs megszállottjainak bizonyára nem kell bemutatni, itthon mégis kevésbé számított közismert streetfoodnak a galette, egészen mostanáig. A crêpe és a francia főváros szerelmeseként nem hagyhattuk ki a Krampuz hajdina- vagy búzalisztből készült finomságait, így ezúttal a teljes online szerkesztőségünk indult útnak tesztelni a Madách téri falatozót, kedd hajnali értekezletünk apropóján.

A tükörtojással díszített galettek megtévesztők lehetnek, ám a nyitvatartás hamar felvilágosítja az embert; nem reggelizőről van szó. A 11:00-kor nyitó Krampuzban a gazdag feltéttel kínált galette-eket ebédmenüben levessel és salátával ajánlják, de a franciák előszeretettel készítik vacsorára is, így ez természetesen itt is opció.

Az apró, galériás helybe lépve egyből a „konyhában” találjuk magunkat, a szűkös, felfele építkező éttermet azonban a streetfood jelleg kompenzálja, hiszen elvitelre is kérhetjük ételünket.

A kedvünkért kivételesen korábban nyitott a csapat, a galéria pedig hamar open office-szá változott, ahol nyugalomban indult a napunk a finom tejeskávé és családias légkörnek köszönhetően. Felfelé menet egyébként még kezet is moshatunk, mivel meglepő módon egy stílusos csap is a rendelkezésünkre áll a lépcsőknél, amely nem is lenne olyan meglepő, ha minden streetfoodos helyen megszoktuk volna.

5 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Mielőtt pedig végleg rátérnénk a különleges étlapra, muszáj megemlítenünk a hely elképesztően menő, letisztult berendezését, amely az alapító Vidó Nóri ízlését dicséri. Nóri egyébként féléves kisfiával, Samuval érkezett a Krampuzba, aki már a kezdetek óta oszlopos tagja a csapatnak, így nem lepődött meg szerkesztőségünk nagy létszámán sem, elbűvölő mosolyával pedig elérte, hogy a heti cikktémák helyett inkább egyfolytában rá figyeljünk. 

Nóri amellett, hogy építészként végzett és külföldi design vásárokon is találkozhatunk bútoraival, ismerős lehet a Moha és Sáfrány gasztroblogról vagy a szomszédos pizzériából. Aki a Madách téri éjszakák állandó látogatója, kizárt, hogy ne ismerné az IGEN nápolyi típusú pizzáit. Akármilyen finom a pizza a szomszédban, a Krampuz spenótos-kecskesajtos complètje, egy egészen más ízvilágba kalauzol bennünket, amellett, hogy a gluténmentes tésztájának köszönhetően a kalóriát sem kell számolnunk.

Mikor: érdemes kipróbálni a galette-et vacsorára vagy a nap bármely szakaszában beugrani hozzájuk egy elviteles változatra!

Kiknek ajánljuk: a streetfood kedvelőinek mindenképpen, emellett minden gourmet-nak, aki nem fél a sós palacsintától és szeretne tudatosan, jót enni.

Árfekvés: Madách téri viszonylatban teljesen korrekt áron ebédelhetünk, hétköznap 11:00-16:00 óráig 1000-2200 Ft-ig változik a menü ára a leves és desszert függvényében, a galette-ek 1800 Ft körül mozognak. Teljes menü: itt. 

Marie Claire plusz: a jófej sótartófigurák az asztalon és a Nóri által tervezett egyedi galette tányérok.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi