A korcsolyázás elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett. A Városligeti Műjégpálya főépületben kialakított Városliget Café idén két újdonsággal készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forraltborral és a Bombardinoval.
Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz.
Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.
Nagy klasszikusnak számít a forraltbor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A Városliget Café receptúrája a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg.
Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíroskenyér és a hot-dog, de a visszatérők már ismerhetik a kontaktgrillben készült, olaszos alapanyagokból összeállított korongot is.
A Bombardino akár otthon is öt perc alatt elkészíthető, ha valami újdonságra vágyunk a klasszikus forralt bor és tea mellett.
Otthoni Bombardino recept:
0,5 dl brandy vagy barna rum
1 dl tojáslikőr vagy 1 tojás sárgája
Vaníliáscukor és fahéj, ízlés szerint
Tejszínhab a díszítéshez