Földimogyoróvajas-csokoládés zabkeksz (vegán)

2017. december 16. |
Central Médiacsoport Zrt.

Szombatra kell egy kis, édes finomság! Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere - újra itt a marieclaire.hu-n - káprázatos, vegán sütireceptekkel vár. titeket.

Emlékeztek Nagy Zita, azaz Zizi isteni receptjeire? Kis kihagyás után most visszatért hozzánk és szuper, könnyen elkészíthető és vegán süteményeivel kápráztat el minket!  A múlt szombaton sütőtökös, diós és kakós muffint sütött nektek, ezen a héten a földimogyoróvajas-csokoládés zabkeksz receptjét osztja meg veletek.

Földimogyoróvajas-csokoládés zabkeksz (vegán)

Hozzávalók:

– 1 bögre és 2 evőkanál sima földimogyoróvaj (házilag is elkészíthetjük)
– 1 bögre zabpehely
– 1 bögre tönköly fehérliszt
– 3/4 bögre nyers nádcukor vagy kókuszvirág cukor
– 1/4 bögre zabtej, plusz 1-2 evőkanál (bármilyen más növényi tej használható)
– 2 evőkanál lenmagpehely (darált lenmag)
– 6 evőkanál víz
– 1/3 bögre étcsokoládé cseppek (bármilyen csokoládé jó felaprítva is, de el is hagyható)
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– csipet só
Egy kis tálkában keverjük össze a lenmagpelyhet a vízzel és tegyük félre néhány percre. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
Közben egy tálban keverjük össze a földimogyoróvajat a nádcukorral, a vaníliával, a sóval, majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a lisztet. Öntsük hozzá a zabtejet és a zselés állagú vizes lenmagpelyhet. Nem áll a tészta teljesen össze, de ha egy kis adagot az ujjunkkal összenyomunk, akkor össze kell ragadnia. Ha van még nagyon száraz rész a tésztában, akkor adjunk hozzá egy evőkanál zabtejet.
Fagyis kanálba nyomkodjuk bele a tésztát és adagoljunk gombócokat a sütőpapírra (ha nincs fagyis kanál, akkor kézzel lehet kis gombócokat formálni). Majd ezeket a tenyerünkkel lapítsuk le kicsit. Az előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Nagy Zita, Zizi kalandjai

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Egyre több szőlőt művelnek organikusan bor

Egyre több szőlőt művelnek organikusan