Ennek a három gasztrotrendnek vetne véget Gordon Ramsay

2018. február 06. |

Habosítás

Ramsay szerint a különféle “habok” még úgy ahogy elmennek a desszertek esetében, de falra tud mászni tőle, ha valahol például “velőhabot” szolgálnak fel neki. Ráadásul a séf azt mondja, a különleges textúra nem mindig jelent előnyös látványt.

Wagyu

A spéci japán marha már rengeteg menő étlap menüjére felkerült, és Gordon Ramsay-nek pontosan ez a problémája vele. A séf szerint a márványos húsú wagyu különlegességét muszáj tiszteletben tartani, és nem lehet belőle egyszerűen húsgolyókat vagy szendvicseket készíteni.

Szarvasgomba olaj

Itt az a legnagyobb gond a séf szerint, hogy a szarvasgomba olajat ugyanúgy használják az emberek, mintha olívaolajat lötybölnének az ételre. Túl sokat használnak belőle, így az minden más ízt elnyom. Ramsay szerint mindig észben kell tartanunk, hogy szarvasgomba olajból egy-két csepp is bőven elég!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró