Szemet gyönyörködtető céklás humusz gránátalmával és mentával

2018. február 08.
Színterápia és vitaminbomba egyben a villámgyorsan elkészíthető, szuperegészséges céklás humusz, ezúttal dióval, gránátalmával és mentával turbózva. Füge Kata receptje.

A cékla magas kálium-, valamint A-, B-, és C-vitamin tartalma miatt az egyik legegészségesebb alapanyagunk, mégis sokszor fejtörést okozhat, mit készítsünk belőle. Megsütve egészen más ízvilágot mutat, mint a savanyított változat, érdemes kipróbálni így salátákban vagy akár pürésítve. Amíg a cékladarbok alufólia alatt sülnek, bőven van időnk kitalálni, mi is készüljön belőlük. Világbajnok például a sült cékla csicseriborsóval turmixolva, humuszként. És ha már ilyen terápiás ételt készítünk, ne hagyjuk ki a gránátalmát, a mentát és a diót: elképesztő ízkavalkádban lesz részünk.

További gyors és finom céklás receptekért kattints a Futureater blogra!

 

Céklás humusz

(előételként 2 főre)

  • egy közepes cékla
  • 250 gramm konzerv csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • negyed citrom kifacsart leve
  • 1 tk tahini
  • 2 ek joghurt
  • fél marék mentalevél
  • 1 marék dió
  • negyed gránátalma magjai

A céklát félbe vágjuk, a darabokat egyenként alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokos sütőben 40 perc alatt puháraa sütjük.

Kihűtjük, meghámozzuk, majd összeturmoxoljuk a lecsepegtetett és megtisztítot csicseriborsóval, az olívaolajjal, sóval és citromlével. Hozzákeverjük. atahinit és a joghurtot, majd hozzéadjuk a felaprított mentalevelet, a durvára vágott diót és a gránátalma magjait is.

Futureater