Vitaminbomba káposztasaláta mazsolával és mentával

2018. február 15.
Vitaminbomba, ízorgia és villámgyors ebéd egyben: mentás-uborkás csavar káposztasalátára bloggerünk, Futureater konyhájából.

A tél utolsó heteiben már alig bír magával az ember, ha a napfény és a friss hozzávalók hiánya kerül szóba. Mi legszívesebben egy tengerparti nyaralásra és egy üdítően színes salátára neveznénk be. Ha mindez most épp nem aktuális, akkor is vigasztalódhatunk zöldfűszerekkel, és a szezon egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldségével, a fejes káposztával. Próbáljátok ki az alábbi vitamindús fogást, és mi garantáljuk, hogy újfajta salátareceptként kerül a repertoárotokba.

Felturbózott káposztasaláta
(köretként 4 adag, főételként, bagettel tálalva 2 adag)

  • Fél fej fehér káposzta
  • Fél uborka
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 nagy marék mazsola
  • 1 marék friss menta
  • Negyed citrom leve
  • 1 ek olívaolaj
  • Só, bors

A mazsolát egy kisebb tálba tesszük, és leöntjük forró vízzel.

A káposztát nagyon vékonyra szeleteljük, az uborkát gyufaszál méretűre vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, majd az apróra vágott mentát is. Végül összekeverjük a citromlével, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Negyedórán át pihentetjük, amíg a citrom kissé megpuhítja a káposztát.

Futureater