A tél utolsó heteiben már alig bír magával az ember, ha a napfény és a friss hozzávalók hiánya kerül szóba. Mi legszívesebben egy tengerparti nyaralásra és egy üdítően színes salátára neveznénk be. Ha mindez most épp nem aktuális, akkor is vigasztalódhatunk zöldfűszerekkel, és a szezon egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldségével, a fejes káposztával. Próbáljátok ki az alábbi vitamindús fogást, és mi garantáljuk, hogy újfajta salátareceptként kerül a repertoárotokba.
Felturbózott káposztasaláta
(köretként 4 adag, főételként, bagettel tálalva 2 adag)
- Fél fej fehér káposzta
- Fél uborka
- 2 szál zöldhagyma
- 1 nagy marék mazsola
- 1 marék friss menta
- Negyed citrom leve
- 1 ek olívaolaj
- Só, bors
A mazsolát egy kisebb tálba tesszük, és leöntjük forró vízzel.
A káposztát nagyon vékonyra szeleteljük, az uborkát gyufaszál méretűre vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk. A zöldségeket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, majd az apróra vágott mentát is. Végül összekeverjük a citromlével, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Negyedórán át pihentetjük, amíg a citrom kissé megpuhítja a káposztát.