Csokis tápiókapudinggal könnyen indul a reggel

2018. március 21.
Most, hogy újra hideg van reggelente, és nincsen kedved kibújni az ágyból, kell valami, ami miatt érdemes felkelni. Na ezért a csokoládés, pomelós tápiókapudingért mégis érdemes. Szabó Jucus, az 5hozzávaló bloggere hozta el nektek a receptet.

Szoktatok pomelót venni? Az íze édes is, savanyú is, keserű is, szóval nagyon izgalmas. Nálunk kevésbé ismert, de most már egyre több helyen kapható. Ő a legnagyobb a citrusfélék között, lehet belőle világos vagy piros húsút venni, én ehhez a recepthez a színe miatt a pirosat szoktam választani.

Csokoládés tápióka puding pomelóval

 Hozzávalók (2 személyre):
– 2,5 dkg tápióka gyöngy
– 2 dl tej (lehet sima, rizs vagy kókusz, kinek amilyet a diétátok enged!)
– 1 db pomelo
– 1 evőkanál méz (vagy bármilyen szirup: agávé, juhar)
– 3 dkg étcsokoládé

 

 

Szükséges eszközök:
– 1 kisebb lábos
– szilikon lapát a keveréshez
– vágódeszka
– kés
– tányér
– találáshoz tányér

Elkészítés:

  1. A tápiókát tegyük a lábasba, adjuk hozzá a tejet és áztassuk 10 percig. Ez elég lesz ahhoz, hogy a gyöngyök megpuhuljanak.
  2. Közben a pucoljuk meg a pomelot. A külső héja meglehetősen vastag, így könnyen leszedhető. Érdemes félbe, majd negyedekbe vágni, és így kiszabadítani a gyümölcs húsát a gerezdek közötti hártyából. Mivel ez elég keserű, a gyümölcs maga édeskés, érdemes eltávolítani. A pomelo nem olyan lédús mint a narancs, azért sokkal könnyebb lesz ez a művelet.
  3. Ezután lassú tűzön kezdjük el főzni a tápiókát. Néha keverjük meg, s mikor összesűrűsödött és a gyöngyök átlátszóvá váltak vegyük le a tűzről, és keverjük bele a mézetés a darabokra tört étcsokoládét. Keverjük addig, amíg a csoki teljesen el nem olvad benne.
  4. Tálaljuk két tányérba a tápiókát, és a tetejére tegyünk a pomeloból.

 

Fotó és szöveg: Szabó Jucus, www.5hozzavalo.hu