Húsvéti tojáskrém, ezúttal medvehagymával

2018. március 29. |

A tavaszi megújulás modern gasztronómiai szimbóluma egyértelműen a medvehagyma. Már kapható a piacokon és a zöldségeseknél, és ha valaki még nem próbálta, mindenképp érdemes megkóstolni. Klasszikusan tojásos nokedli mellé jár ecetes öntettel, de isteni pesto készíthető belőle, és szinte minden ételben működik, amibe amúgy spenótot tennénk.

A húsvéti, hosszú hétvége ráérős reggelijeinek középpontja lesz az alábbi tojáskrém, amiben szintén isteni finom az apróra vágott medvehagyma. Kellemes húsvétot és energikus tavaszt mindenkinek!

Húsvéti medvehagymás tojáskrém
(2 főre)

  • 6 tojás
  • 5 ek tejföl
  • 2 tk mustár
  • 2 tk majonéz
  • 1 csokor medvehagyma, felaprítva
  • ¼ lilahagyma
  • Só, frissen őrölt bors

 

A tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Nagy lángra tesszük, majd amikor forrni kezd, alacsonyra vesszük a lángot, és 7 perc alatt éppen keményre főzzük a tojásokat. Amikor lejárt az idő, áttesszük őket hideg vízbe, hogy megállítsuk a hőkezelést.

A tojásokat megpucoljuk, majd egy közepes tálba tesszük. Villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd friss zöldségekkel és pirított kenyérrel tálaljuk.

Futureater

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve