Szuper alternatívája lehet a reggeli tojásos ételeknek ez vékony, tojásból készült lepény. Ebben a formájában helyettesítheti a kenyeret is, s már csak egy kis sonka, mozzarella és friss bazsalikom kell rá. Akár így lepényként, de akár szorosan feltekerve munkába menet is ehetjük.
Tojáslepény bazsalikommal
Hozzávalók (5 tekercshez):
– 2 tojás
– 0,5 dl tejszín
– 10 dkg szárított sonka
– 10 dkg mozzarella sajt
– 1 marék friss bazsalikomlevél
Szükséges eszközök:
– keverőtál
– villa
– 1 serpenyő
– szilikon lapát
– vágódeszka
– kés
– só
Elkészítés:
- Tojásokat verjük fel a tejszínnel és pici sóval.
- Serpenyőben süssük meg 5 részletben úgy, mintha palacsintát sütnénk.
- Mossuk meg, és töröljük szárazra a bazsalikom leveleket. A mozzarellát vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
- Terítsünk sonkát, a mozzarellát és bazsalikom levelet az elkészült lepényekre. Ehetjük akár feltekerve, vagy félbe hajtva is.
Fotó és szöveg: Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu