Mit esznek a modellek? – Nagy Andy

2018. május 18.
Tényleg csak üres salátalevelek kerülnek a modellek tányérjára vagy a sztereotípiákkal ellentétben néha ők is megesznek egy szaftos hamburgert vagy két marék töpörtyűt? Ezúttal a csodaszép Nagy Andy egy napi étkezését követhetjük végig.

Sziasztok, Nagy Andy vagyok, modell.

Nagyon szeretem a minőségi ételeket, szeretek érdekes és szokatlan ízeket, és alapanyagokat kipróbálni! Az étkezési szokásaim bár nem túl jól szervezettek, de azért mindig törekszem arra, hogy jól érezzem magam attól, amit megeszek. Folyamatosan törekszem az újdonságokat is megismerni, most próbálgatom a szárnyaim az etikus/vegán életvitellel, de öszintén szólva szerintem ez nagyon nehéz! Eddig sem fogyasztottam sok húst, de hal és sajtok nélkül nehezen fogom bírni, ezért alternatívákat tesztelek jelenleg. Ilyen például a vegán sajt, amiből ugyan nem sokat lehet enni, de meglepően aromásak.

A reggelim vagy smoothie bowl-ból áll, vagy buggyantott tojásból spárgával vagy spenóttal. Van egy esti szupertrükköm is, a reggeli zabkásához: este egy fél pohár aprószemű habpelyhet felöntök annyi tejjel (alternativ tejek közül válogatva, de a sima is megteszi!),  hogy teljesen ellepje és még azon túl is egy kicsit, mert hamar beszívja a nedvességet, majd erre kerül valamiféle sima joghurt, végül pedig juharszirup és gyümi a tetejére. Voilá! Reggelre tökéletes alakot ölt, és a variációk száma is majdnem végtelen! 🙂

3 fotó megtekintése

Ebédelni főként a városban szoktam, nagyon szeretem az ebédmenüket. (A KNRDY-ban mindig lenyügöznek, de bevállalósabbaknak ajánlom a Mákot is.) Persze nem minden nap eszek étteremben,  néha csak összedobok valamit, a legfontosabb szempont számomra, hogy sokféle dolog kerüljön a tányéromra! Pl.: Hummus a tányér közepén, amit körbeölelnek a zöldségfélék. Ha már itt tartunk, minden nap fogyasztok valamilyen formában spenótot. Párolva, főzve, nyersen, juice-ban. A spenóton kívül a fodros kelt és a pakchoi is nagy kedvenc.

7 fotó megtekintése

Uzsonnázni szinte mindig muszáj valami finomságot… Amikor tehetem, akkor házi készitésű édességek mellett teszem le a voksom.

2 fotó megtekintése

Vacsora… A drasztikus pont! Úgy utálom ugyanis a szomorú salátákat! 😄 Néha persze egy jó tonhalsaláta kivétel lehet, de én nagyon leveses típus vagyok. Igazából a vacsora nekem nem fontos, nem is forditok rá különösebb figyelmet, néha csak lencsét csinálok, vagy valami igen egyszerűt. Ez hasznos akkor is, ha külföldön vagyok, vagy ha csak egy hosszabb út után érkezem haza.

2 fotó megtekintése

Zárógondolatként annyit, hogy munka közben nagyon hasznos valami meleg zöldséglevest fogyasztani! Ezt szeretném mindenkinek útravalóul javasolni, ugyanis amikor az ember kicsit kimerült, akkor a legrosszabb megterhelni a szervezetünket. Egy leves az könnyű, szuper folyadékpótlás szempontjából is, és nem kell elégetnünk plusz energiát ahhoz, hogy felmelegítse a szervezetet!