A nyári szezonban többnyire inkább könnyű, hűsítő desszertekre vágyunk, az pedig még jobb, ha még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá. Most épp egy ilyen kókuszkrémes pite receptjét mutatjuk meg – villámgyorsan elkészül és isteni finom!
Fotó: Unsplash.com
Hozzávalók:
A pitéhez:
- 10 graham keksz vagy zabkeksz
- 5 evőkanál sózatlan vaj megolvasztva
- 3 evőkanál kristálycukor
A töltelékhez:
- 1 konzerv kókuszkrém
- egy csipet só
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál valíliakivonat
- 1 és 1/4 csésze tej
- 1/3 csésze kukoricakeményítő
- 4 tojássárgája
A krémhez:
- 1 csésze zsíros tejszín
- 1/4 csésze kristálycukor
- egy marék pirított kókuszreszelék díszítéshez
Elkészítés:
- Készítsük el a pitét: őröljük finomra a kekszet, majd keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal. Egyenletes rétegben béreljünk ki vele egy piteformát, majd tegyük a fagyasztóba 30 percre.
- A töltelékhez közepes lángon forraljuk össze a kókuszkrémet és a tejet egy csipet sóval.
- Amíg a keverék melegszik, keverjük össze a kukoricakeményítőt krisálycukorral, adjuk hozzá a 4 tojássárgáját és a vaníliakivonatot.
- Mikor a kókuszos krém már összeforrt, keverjük a tojásos keverékhez, alaposan forgassuk össze, majd helyezzük vissza a tűzre. Sűrű krémet kell kapnunk.
- A kihűlt krémet töltsük a pitébe, az egészet fóliázzuk le, majd tegyük vissza a hűtőbe úgy 1 órára.
- A krémhez verjük habbá a tejszínt a kristálycukorral, halmozzuk a pite tetejére, majd szórjuk meg a pirított kókuszdarabokkal. Tálalásig a hűtőben tároljuk!