Ropogós bundában sült padlizsán indiai fűszerekkel

2018. július 05. |

Ezeracú vegetarianizmus: próbáljátok ki az indiai fűszerezésű, roppanós bundában sült padlizsánt Futureter konyhájából.

A padlizsán az egyik legízletesebb és legsokoldalúbb zöldség, a rajongóin kívül mégis csak kevesen próbálkoznak vele. Pedig tényleg ezerféleképpen elkészíthető: a klasszikus padlizsánkrém az egyik legegyszerűbb konyhai csoda, de ugyanilyen könnyen megvan a török kedvenc joghurtos padlizsán, és az olasz pasta alla nonna vagy a szicíliai caponata is. Ez utóbbi egy paradicsomos, ecetes padlizsánragu kapribogyóval amely előételként és köretként is tökéletes. A Futureater blog háza táján nemrég egy egészen új elkészítési módot fedeztünk fel: indiai fűszerezésű, sörtésztához hasonló vékony, roppanós bundában sül ki az alábbi padlizsán – mindenképpen próbáljátok ki, csodálatos ízélmény!

Indiai bundában sült padlizsán
2 főre

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • ½ teáskanál őrölt chili- vagy pirospaprika
  • napraforgóolaj

  1. A padlizsánt fél cm-es karikákra vágjuk. A szeletek mindkét oldalát megszórjuk sóval, majd 20 percre hagyjuk, hogy kiizzadja magából a keserű ízt.
  2. Közben összeállítjuk a tésztát: a lisztet, a fűszereket és 1 nagy csipet sót összekeverjük. Kikeverjük nagyjából fél bögre vízzel.
  3. Az idő leteltével lemossuk a padlizsánokat.
  4. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk. Amikor már felhevült, a padlizsánokat egyenként belemártjuk a fűszeres bundába, majd minden oldalán néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Fokhagymás joghurtba mártogatva abbahagyhatatlan.

Futureater

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve