Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding

2018. június 10.
Cukormentes, de van benne csoki, és persze nagyon egészséges. Az isteni riszpudingot nektek is muszáj elkészítenetek.

Nagy Zita, a Zizi kalandjai gasztrobloggere vasárnap reggel már kényeztet minket, ráadásul egy egészséges és vegán finomsággal.

Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding

 

A rizspuding egyáltalán nem édesített, ugyanis az édeskés rizstej (amely csak rizst, vizet és tengeri sót tartalmaz, tehát nem édesített!) pont elég neki. A csokoládékrémbe pedig nagyon kevés rizsszirup került. Szóval ez enyhén édes desszert, amelyhez jól passzol a keserű csokoládékrém. Egyéni ízlés alapján, aki szeretné, édesítheti a pudingot is.

Hozzávalók:

Rizspudinghoz:

– 1/2 bögre jázmin rizs
– 2 bögre rizstej
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– csipet Himalaya só

Csokoládékrémhez:

– 1 bögre kesudió, egy éjszakára, de minimum 3-4 órára beáztatva
– 1/3 bögre kakaópor vagy karobpor
– 1/3 bögre rizsszirup
– 1/4 bögre víz
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– csipet só

(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

 

Egy lábasba feltesszük főni a rizst a rizstejjel, közben hozzáadjuk a sót és a vaníliát. Néha megkeverve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha nagyon sűrűvé összeáll a puding, hígítsuk egy kevés rizstejjel. Hagyjuk langyosra hűlni, amíg elkészítjük a krémet.

Szűrjük le a beáztatott kesudiót, majd tegyük robotgépbe (késes aprítógépbe). Adjuk hozzá a kakaót, a rizsszirupot, vaníliát, csipet sót és a vizet. Járassuk a robotgépet addig, amíg teljesen sűrű, sima krémet kapunk.

Kanalazzuk a rizspudingot poharakba (vagy üvegekbe) és kanalazzunk a tetejükre a csokoládékrémből. Úgy a legjobb, ha hagyjuk hűtőben állni kb. fél órát.