Így készül a tökéletes rántotta Gordon Ramsay szerint

2018. augusztus 12.
Azt hitted, rántottát mindenki tud csinálni, de a konyha fenegyereke, Gordon Ramsay elmagyarázza, mitől lesz egy rántotta igazán jó!
Fotó: Unsplash.com

Még a legegyszerűbb dolgokat is lehet tökéletesíteni. Még az olyan egyszerű dolgokat is, mint egy rántotta. Elvileg ugye ez az az étel, amit tényleg mindenki el tud készíteni, mégsem biztos, hogy mindenki jól csinálja. Gordon Ramsay például elárult három tuti tippet, hogy mennyei rántottát készíthessünk!

Az első és legfontosabb, hogy ne fűszerezzük előre a tojást, a sótól ugyanis sokkal vizesebb, folyósabb állagot kap majd. A másik – talán meglepő – trükk, hogy a tojásokat ne verjük fel külön tányérkában, csak üssük bele egy fazékba, adjunk hozzá vajat, majd tűz fölött óvatosan verjük fel, folyamatosan kavargatva a tojást, mintha rizottó lenne. Végül pedig még egy tuti tipp: a tojásokat folyamatosan vegyük le a tűzről, majd tegyük vissza a sütés alatt – Ramsay szerint csak így lehet igazán krémes és könnyed a rántottánk!

Ha készen vagyunk, természetesen jöhet a só és egy kis bors is, a Michelin-csillagos séf pedig egy kanálka tejfölt is ajánl mellé!