Kedvenc helyünk a héten: Sovány Vigasz

2018. október 31.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Elsőre talán paradoxonnak hangzik a cukor- és gluténmentes oreós Kindercsokitorta, ma már aligha van olyan finomság, amelynek nincs mindenmentes alternatívája. A lehető legjobb dolog, ami az édesszájú ételérzékenységgel küzdőkkel történhetett, hogy létrejött a Sovány Vigasz. Találóbb nevet nem is kaphatott volna a mindenmentes tortákat kínáló cukrászda, ahol a cukor és glutén mellett tej- és tojásmentes süteményeket is kóstolhatunk.

2015-ben a Hollán Ernő utcában nyitotta meg első üzletét Csurpek Klaudia húgával, Csurpek Barbival, a nagy népszerűségnek köszönhetően azóta már franchise-ként működnek, és a kímélő finomságokkal pedig már jelen vannak Budaörsön, Pilisvörösváron és Győrben is.

„Mindenképpen egy olyan helyet szerettünk volna megálmodni, ahol a gluténérzékenyek is találnak maguknak opciót a nassolásra, anélkül, hogy le kelljen mondaniuk a hedonizmusról” – meséli Klaudia, őszinte empátiával, aki maga is gluténérzékeny.

Mikor azt kérdeztem, hogy a mentesség ellenére mégis hogyan lehet ilyen émelyítően édes és finom a kedvenc Maxi King-szeletem, kézenfekvő választ kaptam: „Nem spórolunk az alapanyagokkal. Nem sajnáljuk a magas minőségű alapanyagokat, törekszünk a legjobbra”. Ezért kerül egy tortaszelet 950 Ft-ba, de aki megkóstolja, szinte biztos, hogy nem fogja sajnálni.

Cukrászatukban frissen készítik az állandó „menüsort”, ami az évek alatt 8-10 féle ízesítésre koncentrálódott, köztük az oreós Kinder-szelettel és a tejmentes mákosguba-tortával az élen.

5 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: Klaudiáék kifejezetten a gluténérzékenyeknek, mi viszont minden édesszájúnak, aki ételallergiától függetlenül tudatosan szeretne finomat nassolni. Szülinapokra pedig nem csak stílusos, de tudatos és finom ajándék. (Legalább egy nappal az esemény előtt érdemes megrendelni a tortát.)

Mikor: inkább a nap elején, legalábbis minél korábban, mert a nagy forgalom miatt néha előfordul, hogy zárás előtt pár órával már kifosztják a minden nap frissen készített tortákat.

Árfekvés: a szeletek 850-950 Ft között mozognak, amit magyaráz az alapanyagok minősége, és az alternatív hozzávalók.

Marie Claire plusz: a névválasztás.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi