Kedvenc helyünk a héten: Pharma

2018. december 05.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Az idén kivételesen hosszan elhúzódó indián nyár sajnos véget ért, így mi sem beszélgethetünk már éjfélig egy pohár ital mellett a bárok teraszain. A kint üldögélős éjszakák tavaszig váratnak magukra, viszont maradt olyan hely, melyet éppen az ilyen estékre szántak időjárástól függetlenül. Ilyen a Pharma is, ahol a beszéd tárgya első körben biztosan a koktélunk lesz. 

A Kazinczy utca Budapest egyik leghangosabb utcája, a bulinegyed kiindulópontja, tele az este megalapozására alkalmas helyekkel. Kevés azonban az a bár, ahol a minőség megkérdőjelezhetetlen szinteken számít. Los Péter és Pető Lajos már évek óta komoly szerepeket vállaltak a gasztronómiában, amikor kitalálták, hogy a VII. kerületnek is szüksége van egy színvonalas helyre, ahol sallangok nélkül olyan koktélokat alkotnak, melyekkel szó nélkül mutathatják be tudásukat az italok, saját készítésű szirupjaik és tinktúrák nem mindennapos keverésével. 

Új itallapjukon több koktélt inspirált valamilyen édesség, a New York Cheesecake Martini, a Sacher vagy a Phlodni éppen olyan, mint egy sütemény, csak folyékony halmazállapotban. A srácok korábban egyébként molekuláris gasztronómiával is foglalkoztak, így kizárt, hogy olyan tud tőlük kérdezni az ember, amire az alkohol és gasztronómia összefonódásának kapcsán ne tudnák a választ. Néhány információ alapján akár egy teljesen személyre szabott koktélt is készítenek nekünk.

Az alapanyagok között látunk a polcon 40 éves konyakot, méregdrága rumokat, de alkoholmentes gin ízű italt is, amely egyébként népszerű koktélalap náluk. Ami pedig a nem alkoholos hozzávalókat illeti, sosem gondolná az ember, hogy a Philadelphia sajtkrémből vagy az eperdzsemből milyen finom koktélt lehet keverni.

10 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: a minőséget megkövetelő gourmandoknak. Azoknak, akiknek a gasztronómia nem merül ki az ételekben, és kíváncsiak rá folyékony vonatkozásban is.

Mikor: hétköznap 18:00-tól 01:00-ig, hétvégén pedig 18:00-tól 03:00-ig tartanak nyitva. Mivel kicsi a hely, érdemes korán érkezni, 20.00 után már nincsen garancia arra, hogy ülve kortyolgassunk.  

Árfekvés: az alapanyagok minőségét és ritkaságát szem előtt tartva alakították áraikat. A koktélárak többsége 3450 forinttól indul, de alap vagy klasszikus italokból már 3200-ért is tudunk választani.

Marie Claire plusz: a kreativitás, és folyamatos megújulás, például, ami a New York Cheesecake Martiniből is érezhetünk.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi