A mediterrán diéta lesz a 2019-es év legegyszerűbben követhető diétája

2019. január 04.
Legalább is a US News és World Report listája alapján – ennek ellenére érdemes belevágnunk, hiszen önsanyargatásról szó sincs a mediterrán étrendben.

A mediterrán diéta a legkönnyebben tartható diéta kategóriában mintegy 41 másik, népszerű diétát taszított maga mögé a hírportál listáján, bár ezen egyáltalán nem vagyunk meglepve. (A teljes listát ITT találod!) A mediterrán diétába ugyanis belefér nagyon sok minden, amiről eddig azt hittük, hogy árthat a bikini body-nak…


Fotó: Unsplash

Nem csak a fogyásban, de a szívbetegségek megelőzésében és az agyunk felpörgetésében, egészségének megőrzésében is társunk lesz 2019 diétája. Főleg növényi alapú étrendről van szó, melyben csak néhány tiltólistás szabályra kell odafigyelnünk. De mutatjuk is a legfőbb irányelveket:

1.  Fogyasszunk minél több alacsony keményítőtartalmú zöldséget és gyümölcsöket!

2. A zsírok egyáltalán nem tiltólistásak ebben a diétában, de válasszuk az egészséges alternatívákat: olívaolaj, magok és csonthéjasok formájában vigyük be a jófajta zsírsavakat.

3. A húsok helyett preferáljuk a halat!

4. A legfőbb szénhidrátforrásaink legyenek a teljesértékű gabonák és a hüvelyesek!

5. Háromfajta alapanyag azonban tiltólistára kényszerül az étrendben: az egyszerű cukrok, a finomított keményítők és a vörös húsok – bár ez nem meglepő, a legtöbb táplálékszakértő már régóta hangsúlyozza ezen élelmiszerek csökkentésének szükségességét.