Ezeket száműzd az étrendedből a jobb alvásért

2018. november 21.
Alvásunk minőségét táplálkozásunk is befolyásolhatja, ezért (is) nagyon érdemes odafigyelni rá, miket viszünk be a szervezetünkbe.
Fotó: Unsplash.com

Vörös hús

Vonzó lehet vacsorára kisütni egy szép szelet steaket, de a vörös hús megemésztése nagyon megterhelheti a szervezetet. Eleve sokkal tovább tart, mint a fehér húsoké, ezért lehetséges, hogy még nagyban dolgozó gyomrunk miatt nem tudunk elaludni. Vacsorára válasszunk inkább könnyed ételeket, tejtermékeket és zöldségeket (ideálisan zöldeket) hiszen ezek nem nehezítenek él és magas kálciumtartalmukkal kimondottan segíthetik a stresszoldást.

Fűszeres ételek

Tudjuk jól, hogy a fűszeres ételek nem tesznek túl jót lefekvés előtt, mégis sokszor becsúszik egy pikáns indiai, thai vagy közel-keleti fogás. A fűszeres ételek fokozzák a test hőmérsékletét és emésztési gondokat is okozhatnak, szóval tényleg csak óvatosan fogyasszuk őket – lefekvés előtt 4 órával például már semmiképpen.

Cukor

A cukor nagyon jó  arra, hogy (ha rövid időre is) felturbózza szervezetünket, azonban este pont ezt szeretnénk elkerülni. Épp ezért nem árt inkább lemondani az éjszakai csemegéről, hiszen lehetséges, hogy a cukor által pörgetett szervezetünk nem hagy majd minket rendesen aludni.