Kedvenc helyünk a héten: Txoko20

2019. január 09.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

E heti kedvenc helyünk a Konyhakör bázisa, irodája és rendezvényhelyszíne egyben, ahol egy felejthetetlen, meghitt hangulatú Ayurveda vacsorára voltunk hivatalosak 2018-ban. Ez egy privát helyszín, ahol napközben az ügynökség tagjai ötletelnek, esténként zárt körű, baráti vacsorákat tartanak, máskor viszont a minőségi kulináris élményekre adó közönség számára is megnyitják a kaput.

Így kerültünk mi is a Txoko 20 egyik publikus pop-up vacsorájára, ahol ezúttal az ayurveda jegyében Francisco Basilio, portugál, vegán séf öt fogás fúziós finomsággal várta a vendégeit öt teljes estén át. A txoko (ejtsd: Csoko) szó jelentése egy zárt gasztronómiai-baráti közösséget jelent baszk nyelven, akik megosztják egymással a receptjeiket, egy fő főzőalak vezetése alatt.

A Konyhakör csapata Hegedűs Zoéval, a Txoko20 előtt

A Konyhakör tulajdonképpen pontosan ezt csinálja ezen a helyen, csak néha stúdióétteremként publikus pop-up vacsorákat is szervez a gasztronomia emblematikus alakjaival. Itthon szinte már minden jelentős séffel dolgoztak együtt saját szervezésű eseményeiken, például Hegedűs Zoéval és most a portugál Francisco Basilióval.

Meghittség és egyfajta nemzetközi hangulat fogott el bennünket az Ayurveda vacsorán, ami nemcsak a hely atmoszférájának, hanem az esemény rendhagyó formájának is köszönhető. A Txoko20-ban egy asztal van, amelyet húsz ember tud körbeülni kényelmesen.

Olyan embereket ismerhettünk meg ezen a vacsorán, akikről, mint kiderült, sok bennünk a közös – a gasztronómia iránti érdeklődés és lelkesedés legalábbis biztosan. A második fogás után, mintha régi ismerősökkel beszélgettünk volna, és ez az, amitől pillanatok alatt mi is egy valódi „txokoban” érezhettük magunkat.

Arról nem is beszélve, hogy a stúdió berendezése és megvilágítása csak fokozta ezt az élményt. Szabó Amanda lighting designer már többször dolgozott a Konyhakörrel, ezúttal is ő volt a fények és asztal otthonos, és látványos berendezésének tervezője. A csapatnak egyébként  is kétségtelenül jó az ízlése, ami az enteriőrt illeti, elhivatottan támogatják a hazai és nemzetközi design alkotóit, így maguk is Möbelkunst székekkel, Lumo Concept és Solinfo lámpákkal rendezték be bázisukat. Legújabb projektjükként pedig elindították a Knifeshop by KK étkészlet kollekciót, ahol a számukra legkedvesebb konyhai eszközeiket gyűjtik.

A falakon egy korábban bemutatott kedvenc helyünk, a TOBE galéria művészeinek fényképei gondolkodtatnak el.

Mikor: Céges rendezvényekre, 20 fő alatti társaság zártkörű eseményeire egyeztetés alapján bármikor lefoglalhatjuk a helyszínt, de érdemes figyelni a Konyhakör oldalát, hiszen a Txoko 20 mellett olyan helyekre is szerveztek már nyitott pop-up vacsorákat, mint a Parisi Udvar vagy éppen a Kelenföldi Hőerőmű. Legközelebb az ötödik születésnapi bulijukon ehetünk minden bizonnyal hasonlóan jót, mint az Ayurveda vacsorán. (link az eseményhez)

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik nem sajnálnak költeni olyan kulináris élményre, amely nemcsak a gasztronómiailag, hanem közösségileg is a legmagasabb minőséget tudja nyújtani.

Árfekvés: Az Ayurveda – The art of being vacsora menüjének ára 17.500 Ft volt.

Marie Claire plusz: a Txoko 20 atmoszférája minden értelemben páratlan.

Fotók: Gregory Iron Photography, Horváth Ádám