Kedvenc helyünk a héten: Txoko20

2019. január 09. |

Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

E heti kedvenc helyünk a Konyhakör bázisa, irodája és rendezvényhelyszíne egyben, ahol egy felejthetetlen, meghitt hangulatú Ayurveda vacsorára voltunk hivatalosak 2018-ban. Ez egy privát helyszín, ahol napközben az ügynökség tagjai ötletelnek, esténként zárt körű, baráti vacsorákat tartanak, máskor viszont a minőségi kulináris élményekre adó közönség számára is megnyitják a kaput.

Így kerültünk mi is a Txoko 20 egyik publikus pop-up vacsorájára, ahol ezúttal az ayurveda jegyében Francisco Basilio, portugál, vegán séf öt fogás fúziós finomsággal várta a vendégeit öt teljes estén át. A txoko (ejtsd: Csoko) szó jelentése egy zárt gasztronómiai-baráti közösséget jelent baszk nyelven, akik megosztják egymással a receptjeiket, egy fő főzőalak vezetése alatt.

A Konyhakör csapata Hegedűs Zoéval, a Txoko20 előtt

A Konyhakör tulajdonképpen pontosan ezt csinálja ezen a helyen, csak néha stúdióétteremként publikus pop-up vacsorákat is szervez a gasztronomia emblematikus alakjaival. Itthon szinte már minden jelentős séffel dolgoztak együtt saját szervezésű eseményeiken, például Hegedűs Zoéval és most a portugál Francisco Basilióval.

Meghittség és egyfajta nemzetközi hangulat fogott el bennünket az Ayurveda vacsorán, ami nemcsak a hely atmoszférájának, hanem az esemény rendhagyó formájának is köszönhető. A Txoko20-ban egy asztal van, amelyet húsz ember tud körbeülni kényelmesen.

Olyan embereket ismerhettünk meg ezen a vacsorán, akikről, mint kiderült, sok bennünk a közös – a gasztronómia iránti érdeklődés és lelkesedés legalábbis biztosan. A második fogás után, mintha régi ismerősökkel beszélgettünk volna, és ez az, amitől pillanatok alatt mi is egy valódi „txokoban” érezhettük magunkat.

Arról nem is beszélve, hogy a stúdió berendezése és megvilágítása csak fokozta ezt az élményt. Szabó Amanda lighting designer már többször dolgozott a Konyhakörrel, ezúttal is ő volt a fények és asztal otthonos, és látványos berendezésének tervezője. A csapatnak egyébként  is kétségtelenül jó az ízlése, ami az enteriőrt illeti, elhivatottan támogatják a hazai és nemzetközi design alkotóit, így maguk is Möbelkunst székekkel, Lumo Concept és Solinfo lámpákkal rendezték be bázisukat. Legújabb projektjükként pedig elindították a Knifeshop by KK étkészlet kollekciót, ahol a számukra legkedvesebb konyhai eszközeiket gyűjtik.

A falakon egy korábban bemutatott kedvenc helyünk, a TOBE galéria művészeinek fényképei gondolkodtatnak el.

Mikor: Céges rendezvényekre, 20 fő alatti társaság zártkörű eseményeire egyeztetés alapján bármikor lefoglalhatjuk a helyszínt, de érdemes figyelni a Konyhakör oldalát, hiszen a Txoko 20 mellett olyan helyekre is szerveztek már nyitott pop-up vacsorákat, mint a Parisi Udvar vagy éppen a Kelenföldi Hőerőmű. Legközelebb az ötödik születésnapi bulijukon ehetünk minden bizonnyal hasonlóan jót, mint az Ayurveda vacsorán. (link az eseményhez)

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik nem sajnálnak költeni olyan kulináris élményre, amely nemcsak a gasztronómiailag, hanem közösségileg is a legmagasabb minőséget tudja nyújtani.

Árfekvés: Az Ayurveda – The art of being vacsora menüjének ára 17.500 Ft volt.

Marie Claire plusz: a Txoko 20 atmoszférája minden értelemben páratlan.

Fotók: Gregory Iron Photography, Horváth Ádám

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró